Video placeholde

Pecková: Nevzdělaným blbcům neustoupím, nadávají mi do elitářky, kvůli názorům přicházím o peníze

Možná mě odnesou z jeviště nohama napřed, říká operní pěvkyně a zpěvačka Dagmar Pecková, která nedávno oslavila šedesátku. Má za sebou bohatou kariéru, kterou si ale musela tvrdě vybojovat, deprese a vyhoření a teď taky střet s politiky a lidskou závistí. Lidem v Česku chce ukazovat krásu hudby, která jakoby ustupuje zábavě. V otevřeném rozhovoru popisuje své minulé i současné boje.

Nadávají jí do elitářky, ale říká, že blbcům neustoupí a nevzdá to. Pecková zmiňuje místní politiky v Chrudimi, kteří chtějí, aby radši dělala něco pro „obyčejné lidi“, a mluví o jejím elitářství, což vnímá jako nadávku. Přiznává, že kvůli své prořízlé puse a politickým názorům přichází o peníze, třeba na svůj festival. Nebojí se bez okolků říkat, co si myslí, a prokazuje to znovu i v rozhovoru.

Pecková líčí svoje zkušenosti s muži. Třeba když jí jeden ředitel divadla v Německu na začátku kariéry sahal na nohu a ona mu dala facku, což jí asi poškodilo kariéru. Nebo mluví o svých bývalých mužích, kteří na ní chtěli viset kvůli úspěchu a penězům. Zmiňuje taky, jak těžké bylo vyhoření, jak se srovnávala s obětováním rodinného života kariéře a jak tahle kariéra po přechodu tak trochu skončila.

Co říká Dagmar Pecková na dnešní politickou situaci? Stojí jí to všechno ještě za to? Jaký vliv bude mít covid na kulturu? A bude muset vše ustoupit zábavě a výdělku? Dozvíte se v rozhovoru.

Na další zajímavé rozhovory se podívejte zde  >>>