Věci veřejné, Kateřina Klasnová

Věci veřejné, Kateřina Klasnová Zdroj: Tomáš Tesař

Návrh na dodatek koaliční smlouvy: Věci veřejné opustí vládu

Včera jsem v Komentářích, událostech na ČT sledoval divné lidi, jak se baví o divných věcech – něco o jakémsi dodatku ke koaliční smlouvě na urgentní přání VV. V zájmu veřejnosti mám taky návrh na dodatek.

 

1. VV opustí vládu, protože jejich politické působení neblaze působí na deset miliónů Čechů. Hrozí hromadná ztráta příčetnosti a násilnosti, především domácí násilí na ženách v těsných bílých blůzách a černých kalhotách.

 

 

2. VV zůstanou nominálně ve vládě. Jejich lidé už nebudou ministry ani poslanci, své mandáty ale rozdělí rovnoměrně mezi ODS a TOP 09, aby mohly dále vládnout. Voličům VV to nebude vadit: strana stejně nemá žádný program ani příznivce, takže nikoho nezradí. Ostatně na předvolebních mítincích jsem slyšel jistého Radka Johna mluvit o reformách. Vše je tedy OK.

 

3. Jako kompenzaci za velkorysý akt veřejného zájmu budou poslanci VV dál pobírat poslanecký plat. Taky můžou dál předstírat své poslanecké kanceláře či lhát na svých webových stránkách, ostatně dělají to tak i poslanci z jiných stran. Nesmí se ale přiblížit k Parlamentu ani televizi na menší vzdálenost než kilometr. Při porušení zákazu smí policie nasadit donucovací chvaty a hmaty. Tímto se nemyslí detektivové z ABL.

 

 

4. Šéf VV Vít Bárta anonymně odevzdá všechny štěnice s kompromitujícími nahrávkami ostatních politiků či občanů, včetně těch z ložnice. Ty budou ihned skartovány. Za to vyfasuje za vnitrostranickou korupci pouze veřejně prospěšný trest: až do polepšení sběr psího trusu a úklid parku na Klárově.

 

 

5. Radek John, o němž se kdysi mluvilo jako o šéfovi VV, se půjde mentálně léčit na svou moravskou vinici. Vzhledem ke stavu pacienta se nedoporučuje další léčba vínem. Dotyčný má zákaz veřejně mluvit či psát politické thrillery na téma penězovody. Povolená je naopak literární esejistická a terapeutická činnost na téma Jak jsem se zbláznil.