Petra Paroubková

Petra Paroubková Zdroj: Štěpán Mareš

„Jsi zlý trpaslík," píše Paroubková Sobotkovi

Manželku exšéfa ČSSD a VIP autorku-analytičku jeho webu Vaševěc.cz Petru Paroubkovou rozčílilo, že její manžel není členem stínové vlády. Napsala proto dopis šéfovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi.

 

PerpleX FinálníPerpleX Finální|Reflex.cz

 

„Sobotko Bohuslave, běžně píši pouze šéfredaktorům velkých médií jako Financial Times, Economist či Vaševěc.cz, ale tentokrát mi to nedá napsat i někomu méně významnému, jako jsi ty. Trochu oficiálněji ti stále tykám, protože jsme si tykali i po celou dobu, co ses plazil před mým manželem a za mnou jsi dolézal, abys zjistil, jestli tě má pan inženýr Jiří rád, pamatuješ? A teď sis na něj najednou nevzpomněl ani při sestavení stínové vlády! Inu, moc pěkný charakter!

 

 

Jsi zlý trpaslík!, Sobotko Bohuslave. Můj manžel, pan inženýr Jiří, seděl na chatě a čekal, že mu zavoláš a nabídneš post stínového ministra financí, protože nikdo jiný v této zemi - a dovolím si říct i v širším euroatlantickém a možná i euroasijském prostoru – nemá pro tuto funkci lepší předpoklady než on. Jenže tys mu nezavolal a místo něj sis vybral toho šišlavého zloděje Jana „Kapsu“ Mládka. Inu, moc pěkný výběr!

 

Snad jsi zapomněl na výjimečný politický talent mého manžela, pana inženýra Jiřího, Sobotko Bohuslave! Pamatuješ, jak když se stal v roce 2005 premiérem, dokázal ještě před volbami uplatit naše voliče penězi voličů jiných stran, a po volbách to nechat vylízat jiné? Anebo jak před volbami v roce 2010 zadlužil nejen ČR, ale i ČSSD, že málem zbankrotovala, a pak to znovu nechal vylízat jiné - tebe? Můj manžel, pan inženýr Jiří, vždycky věděl, co a jak ve správný moment udělat! Inu, skutečný politický instinkt!

 

 

Sobotko Bohuslave, jsi zlý trpaslík, a proto nevidíš výš, kde se pohybuje můj manžel, pan inženýr Jiří. Je to k tvé vlastní škodě i škodě celé ČSSD. Proto už snad jen tak mimochodem dodám, že se můj manžel, pan inženýr Jiří, dostal do širšího okruhu kandidátů na post šéfa MMF (Mezinárodní měnový fond, jen pro tvou informaci), takže jestli zase začneš utrácet, jako když jsi byl ministrem financí, zatípne ti zobák. Kdybys ale náhodou procitl, máš na mého manžela, pana inženýra Jiřího, stále telefon. On stále sedí na chatě a čeká!“

 

Petra Paroubková, manželka expremiéra, expředsedy a exministra Jiřího Paroubka