Jan Kubice

Jan Kubice Zdroj: Wikimedia, Vojtech Brzek

Naprosto šílený nápad vládní koalice: Jan Kubice ministrem vnitra

Strany české vládní koalice nejsou jen neschopné, ale po dnešku i šílené. Navrhnout na post ministra vnitra plukovníka Jana Kubice je selháním jakýchkoli obranných mechanismů, s nimiž měl kabinet přijít. Kubice je v mnoha směrech naprosto nedůvěryhodným člověkem.

Kubice pracoval jako ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu od jeho vzniku v roce 1995 a místo opustil až na konci roku 2007 po neshodách s tehdejším ministrem vnitra Ivanem Langrem a vedením policie. Právě v době Kubicova „panování“ přitom uniklo z této části policie mnoho důvěrných materiálů. A existují indicie, že se tak dělo „organizovaně“.

 

 

 

Právě Kubice se proslavil tím, že sestavil nedůvěryhodnou zprávu, která „náhodou“ unikla na veřejnost před volbami 2006. A hlasování veřejnosti skutečně tehdy ovlivnila. Kubice se tehdy tvářil jako by nic. Přitom Jiřího Paroubka označil za pedofila a významného právníka a exministra vnitra Tomáše Sokola za Žida. Takový člověk má být ministrem vnitra.

 

 

Zcela absurdní je ale fakt, že vymetení soukromé bezpečnostní služby ABL z vnitra se děje tím způsobem, že úřad bude řídit Kubice, jenž je spoluvlastníkem soukromé firmy zabývající se bezpečnostním poradenstvím SUB S.A., s. r. o. Bude to velké překvapení, pokud se objeví, že občas pracoval jako dodavatel i pro ABL?

 

Kdo přišel s nápadem na Kubicovo angažmá ve vládě, zatím není známo. Ale nic hloupějšího už vládní koalice udělat nemohla. Spokojená bude opět jen ČSSD, která bude postupně nabírat další a další voliče.