Roman Joch

Roman Joch Zdroj: Archív Občanského institutu

Čím konkrétně se dopuje Roman Joch?

Marihuana to nebude. Sbírka citátů novopečeného poradce premiéra Nečase, ředitele Občanského institutu Romana Jocha, ukazuje, že užívá něco ostřejšího. Protože to, co občas prohlašuje, se za střízliva napsat skutečně nedá.

 

Co Roman Joch hlásá? Zde je pár úryvků z jeho promluv:

 

Slušně vychovaný člověk řekne: „Blahopřeji vám!“, slušně vychovaný levičák řekne to samé slovy: „Fašisto, rasisto, xenofobe, homofobe!“ Nezbývá nám než jim odpustit, neboť nevědí, co činí.

(http://www.euportal.cz/Articles/6409-skandal-homofob-a-krestan-poradcem-premiera-necase-.aspx)

 

Lidská sexualita má dvě funkce či dva cíle: funkci pojivovou (udržení a prohloubení pouta mezi partnery, jejich náklonnosti a lásky) a funkci plodivou (schopnost dát vznik novým generacím). Pokud jedna z těchto funkcí či cílů sexuality není naplněna či je blokována, jedná se o odklon od přirozenosti, o deviaci. ... Homosexuální vztahy nejsou stejně normální a přirozené jako vztahy heterosexuální, a proto si homosexuální svazky nezaslouží stejnou úctu a uznání jako svazky heterosexuální. Stavět je na roveň svazkům heterosexuálním je zvráceností.

(http://www.euportal.cz/Articles/6299-roman-joch-pokud-je-homosexualita-pro-homosexualy-normalni-proc-neni-normalni-pedofilie-zoofilie-ci-nekrofilie-.aspx)

 

Před půlstoletím bylo kouření cigaret příjemným požitkem a homosexuální styk něčím, čím se člověk ve slušné společnosti nechlubil. Dnes je homosexuální styk příjemným požitkem a kouření cigaret něčím, čím se člověk ve slušné společnosti nechlubí, nechce-li být považován za vyvrhele.

(http://joch.blog.idnes.cz/c/29041/Dzamilo-o-Dzamilo.html)


Když byl senátor John McCain kdysi dotázán, jaký je jeho postoj k drogám, řekl, že si vzal stranou svého čtrnáctiletého syna a sdělil mu: Chlapče, pokud zjistím, že bereš drogy, tak tě zmlátím, že tě bude jen pár palců dělit od smrti. V nemocnici strávíš měsíce. To je správná konzervativní politika ke drogám! (A dále v tomtéž článku) Lze uvést mnoho známek civilizace, ale jednou z nich rozhodně je víno. Hranice vinařských oblastí jsou hranicemi civilizace.

(http://joch.blog.idnes.cz/c/7349/Jak-nalozit-s-hanebnymi-pisalky-jez-kritizuji-dustojneho-autora.html)

Ať už pivo civilizaci vytvořilo, či nikoli, jedna věc je nezpochybnitelná: zachránilo ji. V dobách nekvalitní pitné vody a epidemií ti obyvatelé měst, kteří pili vodu, zemřeli. Přežili jen ti ve městech, kteří pili pivo.

http://joch.blog.idnes.cz/c/134858/Jak-pivo-zachranilo-civilizaci.html

 

Jmenování pana Jocha vyvolalo vlnu kritiky, podle mého zcela neoprávněnou. Naše sbírka Jochových citátů ukazuje, že i když neporadí, vždy se s ním zasmějeme. A to bude Nečas při sestavování rozpočtu potřebovat jako sůl.

 

Aktualizováno: Čím se dopuje Roman Joch? Na otázku nám odpověděl sám: "Neexistuje stres, který by neuvolnila sklenice naplněná až po okraj ledem a bourbonem."