Fotografie

Fotografie Zdroj: internal

Film s Nicole Kidman o kněžně Grace Kellyové je tak hrozný, že nepůjde v USA do kin

Film „Grace, kněžna monacká“ byl před svou loňskou premiérou na festivalu v Cannes tipován na možného uchazeče o celou škálu filmových cen. Pak ale přišla ledová sprcha kritiky a nyní se snímek s Nicole Kidmanovou v hlavní roli dočkal další rány: Produkční společnost ho nakonec ani neuvede do amerických kin.

Místo toho se film za 30 milionů dolarů (asi 762 milionů korun) objeví jen na kabelovém programu Lifetime, kde se vysílají převážně pro televizi natočená televizní melodramata a bulvárně nafouknuté biografie mrtvých celebrit. Informoval o tom britský list The Times. Mimo Spojené stát film, který měl premiéru v květnu, měl tržby pouze 27 milionů dolarů a je tak v prodělku.

Příběh slavné herečky Grace Kellyové, z níž se stala monacká kněžna, přivedl na filmové plátno hollywoodský mogul Harvey Weinstein, který je známý pod přídomkem "oscarový král". Režíroval ho Olivier Dahan, který natočil například biografii Edith Piaf, která vynesla Oscara hlavní představitelce Marion Cotillardové.

Film líčí Kellyovou během sporu s vlastním manželem, monackým knížetem Rainierem III. a francouzským prezidentem Charlesem de Gaullem. Zachycuje její intenzivní školení v diplomacii, které nakonec zabránilo francouzské invazi do Monaka.

Ovšem mnohem šťavnatější drama se odehrávalo za kamerou. Weinstein a Dahan se ohledně epického velkofilmu nepohodli, což Dahana vedlo k tomu, že svůj vlastní film nakonec označil za "snůšku sraček".

Kněžna Grace Kelly zahynula před 36 lety. Její smrt je dodnes záhadou >>>

Nicole Kidman ve filmu Grace, kněžna monacká/ Foto: Grace of Monaco

Trailer k filmu Grace: