Magdalena Šalamounová

Magdalena Šalamounová Zdroj: Photolab

Mám ráda retro. Sedm ukázek komentuje Magdalena Šalamounová

Zpěvačka kapely Photolab, která vydala 30. dubna debutové album s názvem Hollywood and Snuff. To bude pokřtěno 25. května v pražském Biu Oko. Magdalenu jste mohli zaregistrovat například díky písni Tento song, již nazpívala s Miroslavem Žbirkou, její kapelu Photolab zase na soundtracích filmů Pusinky a Dvojka.

VÁCLAV NECKÁŘ - NA RAFANDĚ

Singl z nového alba Václava Neckáře Dobrý časy.

Z alba Dobrý časy jsem zatím neslyšela žádnou píseň (kromě Půlnoční, ta neunikla určitě nikomu). Tahle je tedy druhá. Hned při prvních slovech jsem si řekla, že je tam hodně patrný vliv Jaromíra Švejdíka, a to nejen kvůli textu, ale i co se týká frázování. Myslím, že styl „Johnnyho Cashe“ Václavovi pěkně sedí, a jsem zvědavá i na další písně. Tahle zní sympaticky.

 

 

AUSTRA - LOSE IT

Ukázka z alba kanadské kapely kolem zpěvačky Katie Stelmanisové, jež se po necelém roce vrací do pražské Meet Factory – tentokrát zde bude hrát 27. 5.

 

Hudebně se mi to asi líbí nejvíc, jenom vokál je na mě moc ostrý. Zvláště v těch vyšších polohách už mi skřípe v uších. Ale možná mám blbě nastavené bedničky. Jinak mě to baví, zní to zajímavě a rozhodně bych si pustila desku. Třeba bych tam slyšela i další polohy

 

 

NEIL YOUNG & CRAZY HORSE - OH SUSANNAH

Singl z nového alba Neila Younga, jež by mělo vyjít začátkem června.

 

Řekla bych taková stará americká odrhovačka (možná je na mě moc dlouhá). Ale proč ne, i když u Neila Younga mám raději starý západ s tou nádhernou kytarou v soundtracku Dead Mana.

 

 

GRAHAM COXON - WHAT’LL IT TAKE

Ukázka z nového (už osmého) alba Grahama Coxona, kytaristy Blur.

 

Sólovou tvorbu Grahama moc neznám, kapela Blur mě baví. To, že je Graham Coxon kytarista, se v téhle písni určitě nezapře. Zrovna kytarové zvuky mě asi zaujaly nejvíc. Je to takový sympatický elektrokytarovitý popík. Desku bych si ráda poslechla.

 

 

Trailer k filmu DIKTÁTOR

Nový film Sachi Barona Cohena (Borat, Bruno). V kinech od 17. 5.

 

Pseudodokumentární film. To by mohlo být minimálně zajímavé. Spojení Charles–Cohen je magořina, těžko říct, jaký ten film bude, ale některé fórky, kterých jsem si stačila všimnout v traileru, se mi líbily. Celkově si říkám, proč na to nezajít.

 

 

Trailer k muzikálu KABARET

Filmový muzikál režiséra Boba Fosse s Lizou Minnelliovou v hlavní roli. ČT2 jej uvedla v neděli 20. 5. ve 21.45.

 

Tak tenhle film bych chtěla vidět a překvapuje mě, že jsem ho ještě neviděla. Přestože nejsem nijak ujetá na muzikály, vypadá to hodně zajímavě. Myslím, že osm Oscarů nedostal ten fi lm pro nic za nic. Zaujala mě herečka Liza Minnelliová a celkové ztvárnění vypadá moc pěkně. Retro mám ráda a doba, v níž se děj odehrává, také nebude nezajímavá.

 

 

Trailer k filmu LÍBÁŠ JAKO ĎÁBEL

Pokračování úspěšné komedie Líbáš jako Bůh Marie Poledňákové. V kinech od 17. 5.

 

Z traileru jsem zhruba zjistila, o co půjde v celém filmu, a tak ani nevím, zda by bylo nutno na něj jít. Mám ráda české filmy, nevadí mi ani oddychovější věci, ale i když je tady určitě plno dobrých herců, můj šálek čaje to nebude.