Bongo Bombarďák

Bongo Bombarďák Zdroj: bongobombardak.cz

Skvělá hudba pro prťata: Batolecí beatbox Bongo Bombarďáka

Staroušové si možná myslí, že předškoláci nemají rádi rap a hiphop a dávají přednost normalizačnímu popu, ale to se šeredně pletou. Kromě bejbypanku v podání proměnlivého ansámblu Kašpárka v rohlíku je už druhým rokem na scéně brněnský projekt alternativní muziky pro spratky a smradíky.

Loni v listopadu nezávislá stáj Indies poslala do světa Bongo BonBoniéru, teď to rozjela s Bongo BomBarďákem. Stálicemi obou výběrů jsou Květy, Poletíme?, Monty, Žamboši, Jablkoň, Koňaboj a jiní dobří koně, mix stylů je různorodý a šlape jim to. Brňáci navíc dobře využijí volnou vstupenku do tamějšího rodinného zábavného podniku Bongo, která je k cédéčku přiložena, a mrňata si (a vám taky!) navíc můžou vyhrát zájezd do Legolandu, když nahrají do písničky Šnek svou vlastní sloku. (Jak na to? Mrkněte se sem.)

 

 

Další dětské album vydala i folk-jazz-rocková formace Hm... Díky jejich Klukovinám se drobotina bezbolestně naučí pár básniček od Nezvala, Hiršala, Šruta, Hrubína nebo Kainara a ještě si to užije.Obě novinky jsou vážně dobré, tvrdí moji blízcí caparti a udělují certifikát „Laboratorně testováno na dětech“.