Video placeholde

Tohle by Čapek neschválil. Pár používá jako afrodiziakum při sexu mloky, vy to doma nezkoušejte

Spisovatel Jaroslav Kalfař se etabloval ve Spojených státech amerických, a to románem Kosmonaut z Čech, v němž americké publikum oblažil nepříliš zábavným příběhem odehrávajícím se částečně v jeho rodné zemi. A do České republiky zabrousil i s novinkou Stručná historie věčného života. Dokonce americkým čtenářům připomněl, že se v našem literárním kánonu nachází nějaký Karel Čapek. Jen jeho román Válka s mloky využil Jaroslav Kalfař celkem… netradičně. Ale jak se říká, proti gustu žádný dišputát. Když mohly velké americké časopisy tisknout nadšené recenze Kosmonauta z Čech, může sexu české emigrantky a jejího přítele asistovat pár mloků. Doporučujeme nezkoušet doma!

8. místo - Jaroslav Kalfař: Stručná historie věčného života

Ukázka:

Když jsme si večer zalezli do postele, pod moskytiéru, která nás chránila před šváby, pořád četl. Třela jsem se mu nahým stehnem o nohu, o bok a břicho; debata o Mlocích ve mně znovu probudila touhy, které byly už několik měsíců mrtvé. Ale aby si mě všiml, musela jsem mu knížku vytrhnout z ruky. Dokonce i když jsem si na něj nasedla a začala ho líbat, když jsme oba ve vzácně chladné noci ztěžka oddechovali, viděla jsem, že jeho mysl se toulá v tom novém světě obývaném mloky. Připadal mi bližší než kdy dřív.

Hodnocení:

Jako afrodiziakum může sloužit leccos. Někdo používá zázvor, někdo ženšen, údajně není k zahození ani marihuana. Že by však někoho vzrušovali mloci? Inu, literatura nabízí prostor pro všelijaké výstřednosti. A tak si protagonistka nového románu Jaroslava Kalfaře – to je ten spisovatel, který se svými poněkud jalovými příběhy uspěl až ve Spojených státech – Stručná historie věčného života nejprve pořádně protáhne nahé stehno a pak si střihne trojku se svým přítelem a s mloky toulajícími se v jeho představách. Nikoho asi nepřekvapí, že se vztah nakonec rozpadl. Myšlenky na mloky holt patrně nejsou dobrým základem fungujícího sexuálního života.

Žebříček nejhorších sexuálních scén v české próze za rok 2023 zveřejňujeme postupně každý den až do konce roku. Kompletní seznam článků najdete zde  >>>