Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Never more Jaromíru Nohavicovi za to, jak „citlivě“ reaguje na válečnou situaci v Evropě

Jarek dostal nové noty? Nebo jak jinak si můžeme vysvětlit jeho popěvek Počkáme, co řekne? Forma nevalná (záměrně tupé rýmy USA / husa / Rusa...), obsah jako vystřižený ze slabikáře konspiračních teorií: koukejte, kdo tu ve skutečnosti tahá za nitky! Rčením „mlčeti zlato“ se bývali mohli řídit i nazdárkové, kteří na ČSFD svorně vynesli do nebes novou českou řachandu Vánoční příběh a zostudili konkurenční Grand Prix. No a Judit Bárdos... se svým jménem si každý může dělat co chce, ale zbavit se takhle krásného je prostě hřích.

Kateřina Kadlecová: Šest roků uplynulo od okamžiku, kdy můj kdysi oblíbený písničkář Jaromír Nohavica přiléval oleje do ohně uprchlické krize kultivovanou, moudrou písní s názvem Arab mi šahá na babu. Teď se zkouší přiživit na xenofobii těch nejpitomějších z nás a složil slaboduchý popěvek s refrénem „počkáme, co řekne pan prezident USA“, jímž se snaží vzbudit dojem, že to tu za nás řídí kdosi jiný (a bohužel to není Putin). Pusťte si to a plačte se mnou.

Vojtěch Rynda: Týden po sobě do kin nastoupí dva nové české filmy s potenciálem stát se diváckými hity, Grand Prix a Vánoční příbeh. Na Česko-Slovenské filmové databázi se najednou objeví řada nových uživatelských profilů, které prvnímu snímku svorně nadělí hodnocení „Odpad!“ a druhému nasypou pět hvězdiček spolu s tupě extatickými komentáři. To je vánoční pohoda, to jsou svátky klidu a míru, to je férový konkurenční boj v české kotlince!

Veronika Bednářová: Známá slovenská herečka maďarského původu Judit Bárdos, kterou už za týden uvidíme jako agentku zahraniční tajné služby v třídílné minisérii Král Šumavy české VOD služby Voyo, se kvůli novomanželovi přestěhovala do ­Prahy. To je ta dobrá zpráva. Škoda jen, že tím vyměnila své nádherně, zajímavě znějící jméno, které se snadno vyslovuje v zahraničí, za české příjmení Pecháček. Nové umělecké jméno Judit Pecháček je možná změna, která nebyla až tak nutná.

Never more Jaromíru Nohavicovi za jeho umělecký i lidský takt.