Sziget 2019

Sziget 2019 Zdroj: Rockstar Photographers

Takhle vypadal zatím poslední ročník Szigetu v roce 2019
Arctic Monkeys se v roce 2022 představí na Szigetu
Dua Lipa bude v roce 2022 na Szigetu
Takhle vypadal poslední ročník festivalu Sziget v roce 2019
Takhle vypadal poslední ročník festivalu Sziget v roce 2019
20
Fotogalerie

Arctic Monkeys, Dua Lipa a Kings Of Leon, známe první headlinery Szigetu 2022

Více než čtyřicet jmen obsahuje seznam první části oznámených účinkujících na chystaném ročníku maďarského festivalu Sziget. Kromě headlinerů z titulku jsou mezi nimi další hvězdy jako Lewis Capaldi, Bastille, Jon Hopkins, Stromae, Sigrid, slowthai, Woodkid, Little Simz, Caribou, Princess Nokia, Yung Lean, Alan Walker, FKJ, Jungle, Honey Dijon a mnoho dalších.

Maďarský festival Sziget se vrací po dvouleté pauze ve velkém stylu s první vlnou oznámených hvězd. Arctic Monkeys, Dua Lipa a Kings Of Leon jsou prvními headlinery, kteří se představí na příštím ročníku. V první vlně pořadatelé přidávají do programu festivalu, který se bude konat od 10. do 15. srpna 2022 na Ostrově svobody v centru Budapešti, řadu světově známých i nastupujících hudebníků. Třeba enigmatickou Little Simz, enfant terrible britského rapu slowthaie, skotského písničkáře a soulovou superstar Lewise Capaldiho, skandinávský klenot sad-boy rapu Yung Leana. Dorazí i renomovaný producent a DJ Caribou, elektronická senzace Jon Hopkins, vyzdvihovaná newyorská rapperka Princess Nokia, belgický rapper Stromae, v ČR mimořádně oblíbený Woodkid a mnoho dalších. A další ještě přibudou.

Permanentky od 195 eur

Sziget je více než hudební festival, Sziget je Ostrovem svobody a mimořádný výlet za hranice všedních dní, kde návštěvníci zažívají radost z objevování a dobrodružství!

Kromě celofestivalových permanentek jsou nyní v prodeji také varianty pro třídenní návštěvu v ceně od 195 eur a řada ubytovacích možností. Více informací najdete na tady, více o vstupenkách se dozvíte zde. A jestli chcete plakát na nástěnku, stáhněte si.

Line up příštího SzigetuLine up příštího Szigetu|Archiv

Headlineři

Se zvěstmi o zbrusu novém albu přichází Arctic Monkeys, jedna z největších kapel na světě, která svou sedmou studiovou nahrávku představí právě na Szigetu. Kvartet z anglického Sheffieldu, jež naposledy koncertoval v roce 2019, už oznámil několik zastávek svého evropského turné, a Sziget tak bude jednou z prvních možností, jak nové písně party frontmana Alexe Turnera slyšet.

Mezinárodní popová hvězda a kritikou oceňovaná zpěvačka Dua Lipa vystoupí na Ostrově svobody se svými hity z úspěšné desky Future Nostalgia. Grammy ověnčené album z loňského roku bylo nejdéle hrajícím číslem 1 v globální hitparádě Spotify a s řadou popových hitů jako New Rules, IDGAF nebo One kiss je Dua Lipa zaručeným zážitkem pro všechny návštěvníky Szigetu.

Trojici potvrzených headlinerů doplňují rockeři Kings Of Leon. Kapela bratrů z amerického Nashvillu je léta zásadním účastníkem všech velkých festivalů a zajistí, že i příští Sziget vybuchne pravou rock’n’rollovou energií. Letos vydali jako první kapela na světě nové album When You See Yourself ve formě NFT a s celosvětovými hity jsou zaručeným tahákem Szigetu 2022.

Ostrov svobody

Během let se na Szigetu představily největší jména hudebního světa včetně takových hvězd jako David Bowie, Oasis, Post Malone, Florence + the Machine, Radiohead, Foo Fighters, James Blake, Ed Sheeran, Kendrick Lamar a spousta dalších. Festival každý rok vítá stovky tisíc návštěvníků a jeho cílem je představit během 6 dní ta největší hudební jména z nejrůznějších žánrů. Sziget však není jen o hudebních zážitcích: je o lásce, umění a svobodě ve všech možných formách! Je to hudební a kulturní festival, který návštěvníkům nabízí jedinečné léto plné koncertů, uměleckých programů, představení, besed a mnoho dalšího. 

Protože Sziget v maďarštině znamená „ostrov“, samotný festival Sziget se nachází na nádherném ostrově Óbuda v srdci maďarské Budapešti. Leží v blízkosti centra města a dává návštěvníkům festivalu možnost prozkoumat metropoli kdykoli během návštěvy Szigetu. Jeho cílem je oslava diverzity sbližováním lidí ze všech koutů světa a vytvářením prostoru pro svobodné vyjádření, kde mohou návštěvníci zažít únik z každodennosti. Život na festivalu nezastavuje. Koncerty a hudební vystoupení běží každý den od časného odpoledne a trvají až do úsvitu. Sziget si však můžete užít i jinak než na koncertě. Ať už navštívíte některou z besed a přednášek, zhlédnete některé z divadelních představení nebo se rozhodnete si zasportovat či jen odpočinout na pláži, vyžití na Szigetu najdete vždy.