Martina Babišová ve filmu Visitor

Martina Babišová ve filmu Visitor Zdroj: IFF Toronto

Martina Babišová ve filmu Visitor
Martina Babišová ve filmu Visitor
Martina Babišová ve filmu Visitor
Martina Babišová ve filmu Visitor
4
Fotogalerie

Český úspěch na filmovém festivalu v Torontu. Nejlepší herečkou byla vyhlášena Martina Babišová

Český snímek Visitor uspěl na mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. Hereckému obsazení dominuje Martina Babišová v titulní roli. Mladá česká herečka se objevila ve velkých a úspěšných filmových projektech, jako je seriál Carnival Row (2019), Haunted (2018 - 2019) nebo Normal People (2020) ale také i ve vysoce sledovaných českých seriálech jako jsou Specialisté (2020) či Dáma a Král (2019).    

Krátký hororový film Visitor (2020) diváky a porotce festivalu svým silným tématem a hrůznými momenty vyděsil a zaujal natolik, že si odnesl hned dvě hlavní ceny. Cenu si odnesla Martina Babišová za nejlepší ženský herecký výkon v titulní roli. Kde svým silným ztvárněním dokázala diváky přenést doslova do hlavy hlavní postavy. Dále si film také odnesl zároveň i cenu za nejlepší hororový film celého festivalu.   

"Podle světových statistik zažije nějakou formu domácího násilí 1 ze 4 žen na světě. Jsem ráda, že jsem touto rolí a výhrou na filmovém festivalu v Torontu mohla dát slovo ženám, které někdy domácí násilí zažily. Komplikované postavy mě baví, protože znamenají, že se toho musím naučit hodně nového a získám tak zase trochu pochopení pro dalších pár lidí na světě. V poslední době hraju čím dál tím víc záporáky, kteří jsou trošku příjemnější a zábavnější na hraní. To, že mi na festivalu v Torontu dali ocenění za nejlepší ženský výkon, mi udělalo radost. Jako herec o sobě samozřejmě někdy pochybuju. Jestli bych náhodou neměla být radši farmář nebo někde doopravdy pomáhat, a tak mě tyhle věci sem tam ujistí, že asi dělám to, co mám." řekla k ocenění Martina Babišová.

Film Visitor (2020) je krátkou a děsivou „noční můrou“ o rozpadu vztahu mladého páru která je v dnešní době, tak častým jevem. Zároveň také otevírá v dnešní době tak často řešené a stále aktuální téma domácího násilí, konkrétně domácí násilí páchané na ženách. Film vidíme pohledem ženy, která se právě v této situaci nachází a je stále pod tlakem strachu.

Tvůrci filmu jsou studenti Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku. Režisérem filmu je Pavel Bartovský, začínající režisér, který se po režii krátkých animovaných a hraných reklam a přesunul i k režii krátkých hraných filmů. Dalšími členy štábu jsou např. střihač Lukáš Skalník (střihač filmů Abstinent (2018)), nebo produkční Veronika Hánová (členka produkčního týmu amerického seriálu Carnival Row).