Werich Voskovec

Werich Voskovec Zdroj: Archív

Werich a Voskovec na koncertě Reflexu

Orchestry Ježkovy konzervatoře hrály v sobotu na Žofíně tak, až se přelamovaly svírací špendlíky. Z klop sak, z košil a triček uletovaly červenobílé placky Reflexu, zatímco se jejich nositelé  pohupovali v rytmu třicátých let a muziky Osvobozeného divadla na Reflex stage – Causa Voskovec.

Festivalovou produkcí United Island of Prague zapůjčené jeviště a pro sobotní večer pojmenované ´Reflex Stage — Causa Voskovec´ si ten večer podrobily hned dva bandy Konzervatoře Jaroslava Ježka a pak i interpreti ježkových písní Miroslav Žbirka, Gipsy CZ, Aneta Langerová, Václav Havelka anebo Marie Rottrová.

 

Hosté se pro jeden večer navlékli do kůže legendárního dua Werich – Voskovec, aby společně vzpomněli třicátého výročí odchodu Jiřího Voskovce na onen svět. ( 4.7. 1981) . Téma ´Voskovcův americký sen´  a unikátní foto galerie také vévodí poslednímu číslu Reflexu ( č. 25).

 

 

Reflexovské samolepky z pivních kelímků dekorují pravděpodobně doteď žofínskou restauraci i zbytek přilehlého parku a na paměť Voskovcova večírku, na němž vás tu hostil Reflex,  navíc vznikla i hromadná fotografie Jana Šibíka : ´Publikum se zeleným Raoulem v popředí“, již pravděpodobně zahlédnete v příštím Reflexu.

 

Video placeholde
Causa Voskovec • Reflex.cz

 

Ti z vás , kteří navíc dokázali během hudební seance fotograficky zachytit logo Reflexu na placce, ještě před tím, než v důsledku nekvalitního připínáčku upadla, pak mají možnost vyhrát foto soutěž. Jan.sibik@reflex.cz je adresa, na kterou posílejte momentky ze sobotního večera, na nichž jste zachytili kohokoli či cokoli s logem týdeníku Reflex. Jediným členem poroty a rozhodčím bude fotograf Jan Šibík a o výsledcích  soutěže se dočtete na www.reflex.cz.