Ne všichni muslimové nemají rádi vánoce. Někteří je respektují

Ne všichni muslimové nemají rádi vánoce. Někteří je respektují Zdroj: Infografika Blesku

Evropu čekají závody v souložení. Vyhrají věřící, prohraje levice

Loňský rok mi opět potvrdil, v jak složitém dilematu se stále více nacházejí věřící křesťané a židé v dnešní euro-americké společnosti. Z jedné strany sledujeme přistěhovalectví muslimů, mezi kterými se ozývají radikální hlasy proti křesťanům a židům, z druhé strany vůči nim stále radikálněji a agresivněji vystupují zastánci, LGBT, multikulturalismu a levice.

Mnohdy se tak věřící křesťan či žid dostává do situace, kdy mnozí radikální muslimové jsou „umírněnější“ než radikální feministky, levice či multikulturalisté.

Nejde jen o kauzy, v nichž zastánci LGBT pomocí zákonů a soudů nutí křesťany jít proti svému přesvědčení a sloužit oslavám homosexuality, kterou křesťané neuznávají (viz případ Jacka Phillipse v USA nebo manželů McArthurových v Irsku), ale jde i o v Evropě stále rozšířenější rušení oslav vánoc, které jsou nahrazovány politicky korektními termíny „zimní oslavy“ a podobně.

Muslimové a křesťané

Paradoxně pro mnohé naše spoluobčany „zlí“ muslimové mají k věřícím křesťanům větší respekt než mnohé evropské vlády. Názorně to ukázal pražský arcibiskup Dominik kardinál Duka, který během bohoslužby 25. prosince 2017 řekl: „Zatímco velvyslanci muslimských zemí mi ve svých blahopřáních přejí k Vánočním svátkům, mnozí velvyslanci našeho náboženského okruhu mi (v rámci politické korektnosti) poslali pouze sezónní pozdravy.“ 

Skutečnost, že ne všichni muslimové jsou nepřátelští k oslavám vánoc a nám rodilým Evropanům, dokazuje i případ z britského města Huddersfield, kde skupina mladých muslimů z islámské sekty Ahmadija zorganizovala bezplatný převoz obyvatel domova důchodců na sváteční vánoční oběd.

U nás v České republice si málokdo uvědomuje, jak radikální proměnou v posledních desetiletích prochází Evropa. Kdo moc necestuje a nenavštěvuje země, jako je Francie, Anglie, bývalé západní Německo či Itálie, ten nevidí radikální proměnu složení obyvatelstva v těchto zemích. U nás v České republice ještě nemáme moc imigrantů, a proto si lidé mohou myslet, že se nás to netýká.

Populační vývoj

Ale populační vývoj je neúprosný. V Evropě radikálně klesá původní evropská populace a pokud budou vládnoucí společenské elity chtít udržet současný systém důchodů a sociálního zabezpečení, budou muset chtít nechtíc migraci podporovat, aby nahradili klesající porodnost Evropanů. A budou tedy i nadále přicházet masy lidí hlavně z Afriky a islámského světa.

Je naivní si myslet, že příchozí muslimové se masově vzdají svých hodnot a stanou se nadšenými stoupenci LGBT, levice či feminismu. Zároveň se ukazuje, že věřící lidé mají větší porodnost než ostatní část populace. Je tedy velmi pravděpodobné, že postupně bude složka věřících v populaci sílit a za pár desetiletí mohou mít věřící muslimové, židé a křesťané v populaci velmi silné zastoupení.

LGBT a levice

Přes stále hlasitější projevy a prosazování zákonů na uplatnění hodnot LGBT, levice a multikulturalismu jsme vlastně naopak všichni přímými svědky „posledních dnů“ lobby LGBT, levice a multikulturalismu, protože ta rok od roku v populaci obyvatel Evropy slábne.

Vidíme to i na apatickém postoji stále většího množství evropských věřících křesťanů a židů k Evropské unii, která se hlásí k hodnotám LGBT, multikulturalismu a socialismu, ale mlčí k hodnotám křesťanským a židovským. Stále více věřících křesťanů odmítá EU jako takovou a nejde pouze o záležitost silně křesťanského Polska, jak ukazuje kauza konfliktu mezi plzeňským biskupem Holubem a katolickým časopisem RC Monitor.

Jenže proč by věřící křesťané měli podporovat ty, kdo se k nim chovají stále více nepřátelsky a nenávistně? Vždyť i ti „zlí“ muslimové mají ke křesťanům víc respektu a úcty než zastánci LGBT, levice či feminismu.

Závěrem bych rád zmínil vtip od kreslíře Václava Nováka: „Závody ve zbrojení selhaly, o budoucnosti Evropy prej rozhodnou závody v souložení.“ Já bych jen dodal, že možná i proto režim ruského prezidenta Putina tak moc podporuje pravoslavné věřící, kteří mají radikálně větší porodnost než zbytek ruské populace.



V lednu se konají prezidentské volby. Pokud ještě nevíte, koho volit, vypočítejte si svého kandidáta v naší volební kalkulačce. Více o kandidátech se dozvíte v našem přehledu. Na webu Reflexu najdete také základní informace o volbách. O tom, kdo má šanci na postup do druhého kola, si uděláte předstvu pohledem na volební preference v průzkumech veřejného mínění.