Škola

Škola Zdroj: Profimedia.cz

Školní diář učí malé děti masturbovat, říká jim, co je „prstění“. Věřící rodiče se bouří

Víte, co je v sexu „prstění“? Dospělí lidé podle všeho ano. Ale desetiletá holčička? Pokud neměla podobné znalosti, nabízí ji odpovědi diář, který vydal Státní zdravotní ústav a rozdává se v základních školách. Najdete v něm i stránku o masturbaci. A věřící rodičům se to vůbec nelíbí. O problému informoval Katolický týdeník č.12/2015.

Takže pokud by to někdo nevěděl, podívejme se nejdříve na faktické vysvětlení, co to je „prstění“. Všeznalá Wikipedie odpovídá takto: „Je to sexuální praktika využívající jeden nebo více prstů ke stimulaci klitorisu, pochvy nebo konečníku. Společně se stimulací penisu se jedná o nejběžnější formu vzájemné masturbace. Prstění je vaginální, nebo anální.“

Státní zdravotní ústav vydal diář, který, jak upozornil Katolický týdeník, dostali páťáci za účast v matematické soutěži. A některé rodiče pořádně šokoval a pobouřil. Jak se vyjádřil Výbor pro ochranu rodičovských práv, nelíbí se jim například stránka o masturbaci.

Samotná stránka je podle Výboru definována coby „sex s někým, koho máš rád“. A objevují se tam slova, která běžně používají dospělí, když hovoří o sexu: Právě „prstění“, „udělat si to sám“ a že masturbace „pomáhá prožívat příjemné pocity“. Malé děti najdou také rady, jak masturbaci vykonávat.

Podle věřících rodičů je to ale vulgární a bulvární způsob sexuální výchovy. Navíc pro děti z pátých tříd velmi nevhodný.

Jitka Sosnovcová, ředitelka Státního zdravotního ústavu, pro Katolický týdeník tvrdila, že pokud si rodič nepřeje, aby jeho „dítko podobné materiály dostávalo“, tak to stačí oznámit škole a dítě brožuru neobdrží. Rada skutečně k nezaplacení, protože předtím se nikdo rodičů neptal.

Sosnovcová navíc vše vysvětlila mimořádně zvláštním způsobem: „V dané publikaci jsme byli vedeni snahou některé, byť vážné věci, vysvětlit dětem s mírným nadhledem a lehce veselejší, optimističtější formou.“

Takže veselé a optimističtější „prstění“ za státní peníze… Skvělé!