Palestina

Palestina Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Palestinu uznat jako stát nyní nesmíme

To bychom v podstatě uznali legitimitu terorismu a přímého pokračování nacismu. Jak Fatáh, tak Hamás, kteří kontrolují Západní břeh a Gazu, jsou nepřijatelní partneři, a uznat Palestinu podle jejich požadavků je nemravné.

Především, aby nedošlo k omylu: Jsem zcela zásadním zastáncem vzniku státu Palestina, ale nikoliv takového státu, kterÝ by vedli následníci nácků a teroristé, a nikoliv takového státu, který před svým vznikem neuzavře s Izraelem dohodu zajišťující trvalý mír v oblasti. Jednostranně uznat Palestinu - či snad jen Západní břeh, protože s Hamásem snad nechtějí jednat ani kašpaři z EU - by znamenalo uznat stát, který okamžikem svého vzniku vstoupí do války s Izraelem. Palestinský stát musí být uznán včetně přijatelných a reálných řešení bezpečnosti Izraele, s diskusí o hranicích Izraele, a především s řešením pro statisíce a miliony palestinských uprchlíků, už dvě generace živořících v jim příbuzných arabských zemích v uprchlických táborech. Bez řešení těchto problémů je uznání státu Palestina holý nasmysl a pouze symbolický akt.

Chápu, že sliční palestinští teroristé, tak mužní, sexy a animální na rozdíl od vousatých Židů v černých oblecích, rozněcují sexuální fantazie europolitiček. A chápu i europolitiky - být na palestinské straně konfliktu je momentálně v Evropě korekní a žádoucí postoj. Teď je ale výjimečně potřeba zapojit rozum.

Proto prosím všechny naše europolitiky (s výjimkou Jana Zahradila, který to říká taky): Postavme se proti jednostrannému uznání Palestiny. Palestiny vedené teroristickým Hamásem a Fatahem - námi mylně považovaným za přijatelnější. Přitom je ve skutečnosti Fatah a současný koncept palestinské státnosti přímým pokračováním politiky Hitlerovy Třetí říše. Takže řekněme NE Hitlerovi i Abbásovi.