Poslanec Babák

Poslanec Babák Zdroj: Archív

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Být Žid začíná znamenat problém

Je samozřejmé, že každý blb si s chutí vypláchne kušnu etnicitou kohokoliv, koho chce napadnout. S politickou krizí v naší zemi tihle blbci a jejich primitivní rasistické animozity vyskočily na povrch s nečekanou prudkostí - od Poslanecké sněmovny po Neviditelného psa. Začíná nová vlna rasismu a antisemitismu?

"Nehledejte v tom žádné rasistické narážky, ale žádný Žid nemůže být pro státní kasu horší než pan Kalousek," řekl poslanec obálkostrany VV Babák (ten, co dostal v hospodě přes hubu, až přišel o zuby) v přímém přenosu do kamery ČT. Samozřejmě v tom žádné rasistické narážky nejsou, je přece známo, že Židi jsou strašní. Pro státní kasu i jinak! Jsou prostě na prachy a kradou, tak nám ten stát rozkradou! Takže je samozřejmé, že když je Kalousek horší než Žid, tak je fakt strašnej, řekl bych až Žid na druhou!

Zároveň je dobré si připomenout, že poslanec Babák je psanej na Vítka Bártu, kterej byl zproštěn obvinění z korupce, protože uplácel na půdě Poslanecké sněmovny, což se smí. Takže je jasné, že takoví poctivci jako Věci veřejné i s Johnem jsou na závadnost Židů experty.

Ve veřejném prostoru se nám objevily ještě mnohem závažnější projevy antisemitismu, dokonce otevřené výzvy k rasové diskriminaci. Židů, jak jinak. Novinář Ivan Brezina napsal na Neviditelný pes nesmrtelnou větu „pokud je Doležal Žid, neměl by vůbec psát o islámu“. Jde samozřejmě o otevřenou výzvu k rasové diskriminaci, a v zdánlivě seriozním mediu jsem takovou rasistickou fekálii nečetl snad dvacet let, kdy zanikl Týdeník Politika, který otiskl seznam Židů ve veřejných funkcích v ČR.

Věta, že některá rasa nesmí psát o islámu, mne trochu zaskočila. Za protektorátu nesměli Židi do tramvaje, začíná na Neviditelném psu kampaň s podobnými cíli? Pročetl jsem tedy server a zjistil, že se tam rasismus množí jak náckové po dešti. Našel jsem například článek, kde se stejný autor, který vyzývá k diskriminaci Židů, pohoršuje nad tím, že mobilní operátor odpustil nějaký dluh romským rodičům holčičky Natálky, kterou se pokusili upálit neonacisté. Je poměrně pikantní, že u tohoto antiromského hnusu je napsáno, že pan Brezina je redaktorem časopisu Maxim, jehož vydavatel (ptal jsem se) Brezinovy výzvy k diskriminaci Židů nesdílí, a považuje je za Brezinovu privátní aktivitu. Myslím, že nakladatelství Burda nesdílí s Brezinou ani pohoršení nad pomocí obětem rasistického útoku na Romy. Přesto jsou pod tou fekálií uvedeni.

Ale zpět k tomu, že Židi by neměli psát o islámu. Fakt mně ta věta vadí, i napsal jsem šéfovi Lidovek panu Daliboru Balšínkovi (Neviditelný pes je dnes elektronickou jejich přílohou ), jak je možné, že se ze seriozního media rasistická žumpa. Totéž jemu zástupci. Vůbec neodpověděli. Což nemůžu chápat jinak, než že na stesky nějakého Žida, kterému vadí protižidovská propaganda v jeho mediu, kašlou.

Prostě - s tím, jak se od jara rozkolísal politický systém, vytekly na povrch ty nejodpornější hnusy, které se v lidech vůbec dají najít. Tyhle fekálie se ale musí co nejrychleji spláchnout. Pokud možno silným proudem vody. Takže: Kde je státní zástupce Ištván teď, když ho skutečně potřebujeme?

Linky:

Babákův projev: http://zpravy.idnes.cz/babak-o-fischerove-zidovstvi-diu-/domaci.aspx? c=A130714_130517_domaci_jw

Brezinův text o Židech: http://neviditelnypes.lidovky.cz/unos-dolezal-moc-cetl-karla-maye-dnx-/ p_zahranici.asp?c=A130629_162829_p_zahranici_wag

Brezinův text o Romech: http://neviditelnypes.lidovky.cz/rasismus-naruby-mobil-anny-sivakove-dvk-/ p_spolecnost.asp?c=A120315_104034_p_spolecnost_wag