Režisér Martin Horský

Režisér Martin Horský Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Hvězda Reflexu: Pohádkový příběh filmového režiséra Martina Horského

V lednu jsme odstartovali celoroční projekt Hvězdy Reflexu. Jeho smyslem je celoročně hledat ty, kteří mají na svědomí často nenápadné, a přesto hvězdné chvíle naší země. Podle nás je životně důležité ukázat, že lidé schopní odvážných, užitečných a inspirativních skutků ještě existují, jakkoli to během konzumace denního zpravodajství a sociálních sítí možná tak nevypadá. Na konci roku hodláme naše „celebrity“ shromáždit na jednom místě, poklonit se jim a ještě jednou si připomenout uplynulých dvanáct měsíců, které se i díky nim staly o něco snesitelnějšími, než se původně zdálo. Naši čtenáři u toho samozřejmě nebudou chybět.

Režisér Martin Horský by správně patřil do nominace za leden, kdy měl jeho film Ženy v běhu premiéru. Jenomže to ještě nikdo netušil, jaký poprask způsobí. K dnešnímu dni jej zhlédl milión dvě sta tisíc lidí, jedná se tedy o nejúspěšnější filmový debut od roku 1992. Martin Horský se díky němu dostal do exkluzívního klubu čtyř režisérů, jejichž filmy vydělaly sto miliónů korun.

Nedávno vyšel v Reflexu s tímto skromným mužem, jemuž je nejlépe s busolou a mapou na trati přespolního běhu, první velký rozhovor, který mapuje jeho pohádkový příběh. Mimochodem, samostatnou nominaci by si zasloužil i producent Tomáš Hoffman, jenž dal důvěru muži, který – jak sám o sobě říká – do té doby nenatočil nic ani na mobil.