Martina Žižlavská

Martina Žižlavská Zdroj: Archiv

Hvězdy Reflexu: Lékařka Martina Žižlavská za postavení se premiérovi

Nominace za červen a červenec! Třetím rokem pokračujeme v projektu Hvězdy Reflexu. Jeho smyslem je hledat ty, kteří mají na svědomí často nenápadné, a přesto hvězdné chvíle naší země. Podle nás je životně důležité ukázat, že lidé schopní odvážných, užitečných a inspirativních skutků ještě existují, jakkoli to během konzumace denního zpravodajství a sociálních sítí možná tak nevypadá.

Lékařka, která se ohradila proti tomu, že Andrej Babiš sdílel na svém facebookovém profilu její příběhy pacientů s těžkým průběhem covidu. „Z těch příběhů mrazí a já doufám, že už se nikdy nebudou opakovat. Že je už nikdy nezažijeme. A jediná jistota, kterou máme, je očkování,“ napsal Andrej Babiš (respektive jeho poradci, kteří spravují jeho sítě).

„Pane premiére Babiši, pamatuju si, jak jste spolu s celou vládou dělali snad všechno pro to, aby se virus mohl šířit, jak se mu zlíbí. Pamatuju si žvásty Vaší vlády z té doby, kdy se ještě dalo něco dělat – ale ne, stejně jako řada českých občanů ani Vy neposloucháte odborníky. Pamatuju si, že jste nám ve snaze o záchranu lidí moc nepomohli a pak jste se snažili to lepit nesystematickými finančními příspěvky,“ rozhořčila se lékařka. „Kde berete tu drzost psát na svůj profil, že Vás z toho mrazí. Na to je trochu pozdě,“ napsala v příspěvku, ve kterém popsala několik konkrétních příběhů pacientů, z nichž někteří setkání s covidem nepřežili, případně mají dodnes následky.

Ples Reflexu byl zrušen, podívejte se, jak jsme ocenění našim Hvězdám rozváželi osobně dodávkou společnosti DPD:

Video placeholde
Hvězdy Reflexu: Reflex rozvezl cenu pěti laureátům osobně autem DPD • Martin Bartkovský