Video placeholde

Sex v autě je stejně starý jako automobil samotný

Před pár lety se internet zajímal o to, jestli sex mezi Rose a Jackem v Titanicu je první “sex v autě” v historii. Zaprvé ne, protože Titanic je fiktivní příběh. (V oceánu přeci nejsou žádné ledovce.) A zadruhé – ne! Člověk měl sex v autě v podstatě od chvíle, kdy automobil vznikl! To už je prostě v lidské povaze.

V roce 1999 se jistá důchodkyně Věra Pohlová vyjádřila pro anketu do novin s tím, že kdyby mohla, tak by všechny ty internety zakázala. Měla pro to jistě spoustu dobrých důvodů, ostatně internet byl tehdy poměrně nová síla, která měnila zaběhlé pořádky a ve velkém zasahovala do struktury společnosti. Názor paní Pohlové nebyl nikterak revoluční, přesně takhle se v minulosti stavěla starší generace ke spoustě novot. Třeba sto let před paní Pohlovou byl takto vnímán automobil.

Společně s příchodem aut se totiž začaly ve společnosti rozvolňovat mravy. Prostitutky prováděly své služby přímo v kabinách vozů, případně mohli gentlemani zajet za město a využít tam služeb nejrůznějších nevěstinců. Zatímco do té doby probíhala dostaveníčka mladých lidí tak, že chlapec navštívil dívku u ní doma, pěkně pod dohledem rodičů, nově naskočila holčina k chlapci do auta a oba zmizeli bůhví kam.

Bylo to ale skutečně auto, co přineslo sexuální revoluci první poloviny dvacátého století? To a ještě mnohem více v nejnovější epizodě podcastu Hodina dějepichu.