Prezident Miloš Zeman dostal na závěr návštěvy Plzeňského kraje jako dárek maketu slavného samopalu kalašnikov „na novináře“, místo zásobníku má lahev Becherovky

Prezident Miloš Zeman dostal na závěr návštěvy Plzeňského kraje jako dárek maketu slavného samopalu kalašnikov „na novináře“, místo zásobníku má lahev Becherovky Zdroj: ČTK

Karel Steigerwald: Sprostý Lang není prezident. A tak mu jeho veřejná sprostota jen tak neprojde

Radní ODS z Jesenice u Prahy Martin Lang vybízel veřejně k zabití prezidenta. ODS to odsoudila. To je první krok. Státní zástupce o činu už jistě ví. Dá pokyn a policie začne konat. Lang ve finále stane před soudem a bude podle zákona potrestán. Problém je, že výroky, které by měly skončit u soudu, pronáší i sám Zeman.

Odsouzení Langa nebude nikdo brzdit, protože nikdo není pro zavraždění prezidenta. Vyřízeno to může být rychle, neb je to jasné. Co by na tom mělo být nejasného, nevím. Takové smetí se má zametat, ať je, kde je. Doporučil to dokonce i Zemanův Ovčáček. Problém je, že takových výroků, které by mohly či měly skončit u soudu, se dopouští i Ovčáčkův šéf.

Facebookový vzkaz Martina Langa z ODSFacebookový vzkaz Martina Langa z ODS | Facebook

Připomenu jen samopal na střílení novinářů. Prezidentovy výroky u soudu nekončí, ale nezapadnou. Vliv mají, ukazují občanům, co Hrad považuje za normální, co se smí a co rád říká i sám prezident. Lang do politiky nepatří, ale Ovčáček by se nemusel tak rozhorlovat, má na Hradě podobný problém, o kterém mlčí. S Langem si to noblesnější část politiky vyřídí i bez Ovčáčka. Lang asi myslel, když prezident, tak já taky, ale to se spletl.