Premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) na tiskové konferenci ohledně nových opatření (9.10.2020)

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) na tiskové konferenci ohledně nových opatření (9.10.2020) Zdroj: ČTK / Krumphanzl Michal

Karel Steigerwald: To nepřežije. Myslím vláda, ne Prymula

Tak vláda asi opravdu nedožije do voleb. Jako vždy, uklouzla na nesmyslné situaci. Prochlastal ji (v kávách) Prymula s Faltýnkem. Hamáček žádá Prymulovu hlavu. Je to poprvé v dějinách Hamáčka, co se rozkročil.

Babiš mu to nemůže trpět, to by dopadl. Stačí, že mu poroučejí komunisti.  Hamáček využije šance vládu položit. Potřebuje to, ČSSD hrozí, že se po volbách nedostane do sněmovny. Když Babišovu vládu položí, získá pověst Bivoje. Šli jsme, my jako sociální demokracie, do vlády s ním proto, abychom ji mohli položit. A to jsme dnes splnili. A s tím jdeme do voleb.

Nezabere to, ale chápu, že si to někdo může myslet.  Jenže to nedopadne, vláda do voleb dožije. Zrádní ministři z ČSSD odejdou a Babiš doplní na radu prezidenta vládu ministry z ostatních stran Národní fronty, z KSČM a SPD.

Hlavně, že demokracie bude zachráněna. Mezitím ale půjde k soudu hospodský, který těm dvěma naléval do půl jedné v noci ty kávy.