Prezident MFF KV Jiří Bartoška s producentem internetové televize Mall.tv Milanem Kuchynkou

Prezident MFF KV Jiří Bartoška s producentem internetové televize Mall.tv Milanem Kuchynkou Zdroj: MALL.TV

Jak se vyrábí a jak chutná likér z 19. století? Nejen to ukáže Mall.tv v Karlových Varech

Zatímco na loňském Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary se Mall.tv prezentovala coby neexistující internetová televize, kterou říjnový křest ohněm v podobě zahájení vysílání teprve čekal, během letošního 54. ročníku uvede za účasti tvůrců premiérové díly oblíbených pořadů Zmlsané dějinyTop Moment, pilotní epizodu připravovaného sitcomu Olo show nebo představení divadla Vosto5 předznamenávající jednu z podzimních novinek. Z centra festivalového dění bude na události všedních dní reagovat i Luděk Staněk a Adéla Elbel v něm odslouží svou dvanáctihodinovou Noční směnu, do níž přijali pozvání herečka Petra Nesvačilová, herci Kryštof Hádek, Václav Neužil nebo režisér Tomáš Vorel. 

Devítidenní program, jehož dějištěm se stane Mall.cz Park, budou moct sledovat nejen návštěvníci Smetanových sadů, ale v reálném čase také diváci internetové televize. Mall.tv jim ho zprostředkuje ve více než třiceti živých přenosech. Kvantitativní nárůst audiovizuální produkce přitom není jedinou přidanou hodnotou, kterou Mall.tv na nejprestižnějším filmovém festivale ve střední a východní Evropě letos nabídne. Zkvalitnit chce i divácký zážitek z jejího sledování. Své seriály a pořady bude proto internetová televize nově promítat na velkoplošné obrazovce. Kromě nich se v sedmdesátimístném „pop-up kině“ zdarma uskuteční také projekce animovaných filmů pro nejmenší filmové fanoušky, které vybral tým dětských dramaturgů Festivalu krátkých filmů Praha, pásma krátkometrážní snímků FAMU nebo předpremiéra dokument o Diego Maradonovi. 

„Když jsme vloni dostali příležitost představit tu ukázky tvorby internetové televize, za kterou mluvilo sotva pár měsíců příprav a velké plány, přál jsem si jediné: nezklamat. Jezdím do Varů každý rok už od svých studií na FAMU, takže dobře vím, co znamená takovému závazku dostát. Jsem rád, že se nám to podařilo, a ještě radši budu, když se o tom přijdou diváci přesvědčit. Třeba na projekci nového dílu Zmlsaných dějin, ve kterém spojili síly Roman Vaněk, Martin Žufánek a Pavel Tvaroh. Z jejich spolupráce vzniklo 20 signovaných lahví Rosolky, která v 19. století provázela všechny zásadní okamžiky našich předků. A já chci právě jí poděkovat Jiřímu Bartoškovi za důvěru, kterou nám dal. Být s Mall.tv součástí jednoho z nejzásadnějších světových filmových festivalů pro nás takovým okamžikem je,“ říká Milan Kuchynka, producent internetové televize Mall.tv, jejíž pořady, seriály a tvůrci budou od pátku 28. června do soboty 6. července k vidění v Mall.cz Parku.

5 premiér, které si v Mall.cz Parku nenechat ujít:
Pondělí 1.7. od 14:00 Top Moment Evy Samkové
Středa 3.7. od 17:00 Zmlsané dějiny 
Pátek 5.7. od 19:00 Drbu vrbu divadla Vosto5
Pátek 5.7. od 20:00 Olo show
Sobota 6.7. od 20:00 Diego Maradona

Kompletní program najdete na: festival.mall.cz