Znělka Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary s Johnny Deppem

Znělka Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary s Johnny Deppem Zdroj: KVIFF

Johnny Depp
Johnny Depp
Johnny Depp
Johnny Depp
Geoffrey Rush o Johnny Deppovi
16
Fotogalerie

Vary představují znělku s Johnnym Deppem, vznikla v Budapešti za dvě a půl hodinky, ale i tak se prý povedla

Znělka s Johnnym Deppem v hlavní roli bude premiérově uvedena pozítří 30. června 2023 na slavnostním zahájení 57. ročníku MFF Karlovy Vary. Vy, kdo se do Varů nechystáte, ji budete moct vidět na festivalové online platformě KVIFF.TV, kde se bude kromě znělky přenášet i celý zahajovací ceremoniál.  

Výkonný ředitel MFF KV Kryštof Mucha vysvětluje důvody vzniku letošní festivalové znělky: „Johnny Depp zažil před dvěma lety ve Varech obrovsky vřelé přijetí od diváků a fanoušků a díky tomu se stal naším velkým podporovatelem. Proto souhlasil s natočením znělky, i když jsme byli omezeni jeho náročným programem. Znělka se moc povedla a já věřím, že se Johnny Depp jednou do Varů vrátí i osobně.“ 

Letošní znělku režíroval Ivan Zachariáš a odehrává se ve slavném secesním hotelu. „Johnny Depp přijel tradičně se zpožděním, namísto ve dvě dorazil v pět odpoledne a hned na začátku mi řekl, že bude raději improvizovat. Nejdřív jsem z toho byl trochu rozmrzelý, pak se to ale ukázalo jako skvělé řešení, Johnny tak do znělky ještě více vtiskl svou osobitost, byla s ním velká zábava,“ vzpomíná Zachariáš. Natáčení znělky trvalo pouhé dvě a půl hodiny. „Když jsme dotočili, tak si chtěl ještě povídat, i když už na něj čekalo letadlo,“ doplnil Ivan Zachariáš.

15 let znělek

Americký herec, producent a hudebník Johnny Depp, držitel tří oscarových nominací, Zlatého glóbu a nespočtu dalších cen, byl hostem 55. ročníku karlovarského festivalu v roce 2021. Osobně zde představil dva své producentské počiny: dokument Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem (2020) a drama Minamata (2020), v němž navíc ztvárnil hlavní roli. 

Koncept festivalových znělek s významnými osobnostmi světové kinematografie vznikl před 15 lety, tvůrci mikropříběhů, odkazujících na propojení s karlovarským festivalem, jsou režiséři Ivan Zachariáš a Martin Krejčí.