Nejsledovanější vězeň

Nejsledovanější vězeň Zdroj: ČTK

Nová zjištění v případu Kajínek. A proč je Reflex zveřejnil

V případu nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka, na který je upřena pozornost veřejnosti i kvůli nepříliš povedenému filmu o jeho kauze, došlo k dalšímu posunu.

 

Reflex ve středu večer zveřejnil dvě nahrávky, které s bývalým údajným plzeňským policistou pořídil Lukáš Charvát. Ten již léta provozuje internetové stránky, které se osudu Kajínka velmi podrobně věnují. Jenže Kláře Slámové, advokátce na doživotí odsouzeného vězně, se publikace nahrávek nelíbí. Stejně jako například novináři Janku Kroupovi, který ovšem ty samé nahrané telefonní rozhovory již vlastní několik měsíců. Zveřejnil ovšem jen jejich část.

 

Proč ten odpor ke zveřejnění nahrávek?

Reflex na rozdíl od jiných protagonistů celé kauzy nestojí ani na straně Jiřího Kajínka, ani proti němu. Pouze několikrát v posledních týdnech přinesl nové informace, které s případem souvisejí. Proto teď zveřejňuje podrobné výpovědi advokátky Kláry Slámové i Lukáše Charváta. Plyne z nich, jak se výpověď bývalého policisty dostala na veřejnost. A také ukazují na další podivuhodnosti pokud jde o policejní inspekci, která sice i tuto věc šetřila, ale dosud nic nevyšetřila.

 

Pro výpověď advokátky Kláry Slámové sledujte Reflex.cz