Vystřída Donald Trump Baracka Obamu v Bílém domě?

„Když je vám špatně, nemáte peníze, nic se vám nedaří, nesmíte propadnout lítosti a stranit se společnosti. V den, kdy jsem měl už jen dluhy, jsem vyrazil na večírek. Všichni o tom, v jaké jsem situaci, věděli. V ty dny se nepsalo a nemluvilo o ničem jiném. Ale já tam přišel nezlomený a jasně jsem dával najevo, že vím, jak z toho ven,“ opakuje ve všech svých knihách (několik let patřily mezi bestsellery a prodaly se jich milióny celosvětově), v nichž radí čtenářům, jak se stát milionářem.

„Kdo se chová poraženě, skončí poražen. Musíte se chovat jako milionáři a budete jimi. Hlavně nesmíte žít jako chudí, co si přejí být bohatí,“ tvrdí sebevědomě.

 

AMERIKA POTŘEBUJE ZACHRÁNIT

„Ničí nás Čína, svět nás nerespektuje, nechali jsme se převálcovat. Obchodní partneři a přátelé z Evropy i zbytku světa mi říkají, že Amerika ztratila respekt. Musíme se tomu postavit. Musíme to zvrátit,“ řekl Trump v rozhovoru svému známému Georgi Stephano poulosovi letos v únoru, když vysvětloval, proč je ochoten kandidovat za republikány na post prezidenta.

 

Už v roce 1999 oznámil svou kandidaturu, ale velmi záhy ji stáhl. „Ukázalo se, že nebyl správný čas. Byli lepší kandidáti. I dnes, pokud se objeví dostatečně silná osobnost, rád odstoupím. Zbožňuji své království nemovitostí, baví mě, nekandiduji proto, že bych se nudil, ale proto, že Amerika potřebuje pomoct. Zatím moc lidí, kteří by věděli, jak zemi vyvést ze srabu, nevidím. Když se objeví, uvolním místo. Mám ve svých firmách pořád co dělat. Plány na nové projekty jsou velkolepé,“ popsal Trump v televizním rozhovoru své rozhodnutí kandidovat.

 

Jedním z impulsů podle něj prý byl i hlas veřejnosti. Několik renomovaných médií a společností udělalo po celých USA průzkumy, koho by Američané nejraději viděli jako prezidenta. Donald Trump byl jasnou jedničkou.

 

MUSÍ VÁS TO BAVIT

Pro Američany je ideálem muže, jenž se díky svým schopnostem a píli vypracoval na absolutní vrchol.

 

Proslavil se krásnými manželkami. Hlavně první ženou, Češkou Ivanou, a svými pěti dětmi, z nichž tři – syn Donald junior, Ivanka a Eric – už pracují na vysokých postech v jeho společnostech.

 

„Samozřejmě že bych své děti vyhodil, kdyby nebyly tvrdými pracanty a neměly na to. Naštěstí jsou velmi cílevědomé. Nikdy jsme je nerozmazlovali,“ komentoval Trump po první sérii pořadu The Apprentice kritiky, že je k soutěžícím krutý.

 

O tom, že by nerozmazloval své poslední, páté dítě se zatím poslední, třetí ženou, Slovinkou Melanií Knausovou, ale nemůže být ani řeč. Pětiletý Barron stojí v obleku šitém na míru mezi otcem Donaldem, taktéž v obleku, a vysokou, štíhlou, v tělo obepínajících šatech až dech beroucí matkou. Jí se na krku a v uších třpytí diamanty za milióny, za nimi z fontány z pravého zlata zurčí domácí vodotrysk a u zdi stojí zlaté židle potažené ručně tkaným brokátem. Tak podle Donalda Trumpa vypadá běžná rodinná idylka na fotografiích pro přátele.

 

To vše jen díky tomu, že prostě dělá celý život, co ho baví. „Nemá cenu nutit se vydělat peníze na něčem, co je vám cizí. Vždycky totiž přijdou problémy, ale pokud děláte, po čem skutečně toužíte, překonáte je. Takže má hlavní rada nejen pro práci, ale i pro život zní: užijte si to!“