Dílo týdne: Jan Gemrot – Weltschmerz. „Figura hroutící se sama do sebe z uvědomění stavu věcí, ale i z tíže své vlastní existence. I když jsou jednotlivé tělesné části ženské, jedná se o vizualizaci mých vlastních pocitů a do jisté míry i o jakýsi můj duševní autoportrét,“ popisuje Jan Gemrot obraz Weltschmerz, který je k vidění na výstavě Spolu jinak v Nové galerii, kde vystavuje s Veronikou Landa.

Dílo týdne: Jan Gemrot – Weltschmerz. „Figura hroutící se sama do sebe z uvědomění stavu věcí, ale i z tíže své vlastní existence. I když jsou jednotlivé tělesné části ženské, jedná se o vizualizaci mých vlastních pocitů a do jisté míry i o jakýsi můj duševní autoportrét,“ popisuje Jan Gemrot obraz Weltschmerz, který je k vidění na výstavě Spolu jinak v Nové galerii, kde vystavuje s Veronikou Landa. Zdroj: Archív

Video týdne: Monkey Business – Sweet Years of Procrastination. Ve čtvrtek 23. května slaví Monkey Business devatenácté narozeniny tradičním koncertem v pražských Žlutých lázních. Jen pár dní předtím uveřejnili nádherný klip k singlu Sweet Years of Procrastination z alba Bad Time For Gentlemen. Prakticky celý je sestříhán ze záběrů z natáčení Vinnetoua v Jugoslávii v šedesátých letech minulého století, takže ve videu hrají třeba Pierre Brice, Lex Barker, Karin Dorová, ale mihnou se v něm i Matěj Ruppert a Tereza Černochová…
Číslo týdne: 3. Tolikrát za sebou vyprodal Leoš Mareš minulý týden O2 arenu. Jsou to tvrdá data, která přesně vystihují neuvěřitelnou naivitu Čechů. Obří zájem o koncert člověka, jehož silná parketa je žvanění v rádiu a Instagram, ale rozhodně neumí zpívat, je tak nějak v intencích třicetiprocentní podpory Andreje Babiše.
DANIELLE SUPERSTEELOVÁ. „Sakra, jak dokázala Danielle Steelová napsat 179 knížek?“ To je otázka, na niž v článku o nejprodávanější žijící autorce světa hledá odpověď magazín Glamour. Dochází k následujícím závěrům: Steelová pracuje 20 až 22 hodin denně; tedy až na dny, kdy maká plných 24 hodin. V každou chvíli má rozepsaných pět nebo šest knih současně a vydává jich sedm za rok. Všechno to přitom buší do psacího stroje, pije kávu bez kofeinu (!) a stačí jí čtyři hodiny spánku na podlaze, kam se zhroutí uprostřed psaní, podle čehož také pozná, že je čas jít na kutě. V nějakých pauzách se stihla pětkrát vdát a rozvést a porodit devět dětí. Glamour je z jeden­asedmdesátileté autorky knih, které se sice nedají číst, ale čtou je všichni, tak u vytržení, že vůbec nezvažuje jediné možné vysvětlení její nadlidské produktivity: Steelová buďto manipuluje s časem, nebo se umí klonovat.
Vtip týdne: (PODLE MARKA DOUŠI) Je jaro, ale venku zatím nejsou ta strašná vedra, a dokonce prší, takže rostlinám se daří. I nám se daří. Možná se nám daří dokonce tak moc, že je potřeba ten růst trošku zarazit! Staré dobré dédété už jen tak neseženete, ale pořád je tu roundup, takže šup do krámu a můžeme hubit. Anebo vzít motyčku a okopávat... Kresba Niels Bo Bojesen.
11
Fotogalerie

Mixér

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!