Zdroj: Metafora.cz

Autorka Ságy rodu Floriů přijede do Prahy na Svět knihy

Italská spisovatelka Stefania Auci je autorkou příběhu o významné sicilské rodině Floriů, která ovlivnila dějiny Itálie. Do Prahy zavítá na festival Svět knihy, kde bude možné si oba díly nechat podepsat na stánku nakladatelství.

V prvním díle ságy Floriovi, chudí přistěhovalci z Kalábrie, dobyli Palermo. Z opovrhovaných apatykářů se stal nejvýznamnější sicilský rod, jenž ovládl obchod, dopravu i nejdůležitější průmyslová odvětví, přiženil se do aristokratických kruhů a vstoupil do politiky. Cesta za úspěchem je trnitá, ještě těžší však je se na vrcholu udržet.

Metafora.cz

Někdy je jméno jediná věc, na které záleží

Pokračování se soustředí na Ignazia Floria, který se ujímá rodinného impéria po smrti jeho zakladatele, svého otce Vincenza. Ignaziův příběh se odehrává na pozadí bouřlivých událostí, sociálních nepokojů a politických konfliktů mladého Italského království v sedmdesátých a osmdesátých letech 19. století. Je příběhem vítěze a „dobyvatele“, ale také nešťastné lásky a věčného dilematu těch, kdo jsou nuceni se místo srdcem rozhodovat hlavou a musejí dávat přednost zájmům vyššího dobra před vlastním štěstím.

Ze speciální pedagožky autorkou mezinárodního bestselleru

Stefania Auci sice vystudovala práva, ale pracuje jako učitelka dětí se zvláštní péčí. Psaní bylo jejím koníčkem. Jejím prvním významnějším dílem se před dvanácti lety stala povídková sbírka. V roce 2019 jí však vyšel první díl rodinné ságy o skutečných osudech rodiny z Palerma, města, kde sama žije. Od té doby se knihy prodalo na 500 000 výtisků, kromě ČR vyšla v dalších více než 13 zemích a brzy se dočká také televizní adaptace. Český překlad má na starosti významná italianistka Alice Flemrová. Obě dámy můžete potkat na Světě knihy u Nakladatelského domu Grada.

Italská spisovatelka Stefania AuciItalská spisovatelka Stefania Auci | Yuma Martellanz

„Stefania Auci znovu proplétá dějiny s příběhy, sílu s křehkostí, velkolepost s úpadkem. V čarovném plynutí těchto stránek je všechno: kdo jsme, kým jsme byli, kým budeme.“

– Nadia Terranova, autorka bestselleru Sbohem, přízraky

Oba díly historické rodinné ságy koupíte na grada.cz či u svých knihkupců.