Uprchlíci přinesli nový fenomén: Německo řeší svatby s malými holčičkami

Uprchlíci přinesli nový fenomén: Německo řeší svatby s malými holčičkami Zdroj: scom

Další problém v Německu: Stovky dětských uprchlíků mají manžela či manželku

Německé úřady řeší v souvislosti s uprchlíky další zapeklitý problém – mezi migranty je zaregistrováno 361 dětí, kterým není ještě ani 14 let, ale tvrdí, že mají manžela či manželku. Většinou pocházejí ze Sýrie. Mohlo by se ale jednat i o podvod, jak dostat v rámci „spojování rodin“ další lidi do země. Protože i v Sýrii zákon říká, že legální věk pro vstup do manželství je u chlapců 18 a u dívek 17 let.

Na problém narážejí úřady pro migraci, které 361 dětí mladších 14 let registrují jako „ženaté“ či „vdané“ osoby. Německý zákon umožňuje manželství od 18 let věku, ale někteří lidí mohou dostat výjimku už od 16 let. Jenže například třináctileté nevěsty jsou mimo jakoukoli diskusi. Nic takového se nepovoluje ani u našich sousedů. 

Mnoho těchto dětí přitom uvádí, že jejich manželé a manželky jsou pořád doma a požadují „spojení rodiny“. Ověřit pravost některých tvrzení ale není možné, protože syrské úřady na některých místech buď nekomunikují, nebo své činnosti vůbec v chaosem zmítané zemi nevykonávají. Navíc islamisté na svých územích manželství dětí tolerují.

 

Celkem je dnes v Německu oficiálně registrováno 1475 cizinců a cizinek, kteří jsou ženatí či vdané a ještě jim nebylo 18 let. Většinou se jedná o dívky. Úřady jejich sňatky odmítají uznat a na popud Strany zelených se problém dostal i do parlamentu.

Mezi ženatými a vdanými dětmi je většina Syřanů, konkrétně 664 osob. Dále pak 157 Afghánců a 100 Iráčanů.