Zpráva o zmizelém letadle MH370 neukázala nic

Zpráva o zmizelém letadle MH370 neukázala nic Zdroj: profimedia.cz

Část křídla nalezená na ostrově Reunion
Loď pátrající po ztracenenem letadle zachytila další signály
MH370
3
Fotogalerie

Byl ztracený let MH370 předem odsouzen ke zkáze? Dokumenty naznačují, že ano

 

Dokumenty, které nyní zveřejnila malajsijská policie a které byly dosud považovány za přísně tajné, ukazují, že zmizení letu MH370 bylo dopředu naplánované. Překvapivý závěr dnes zveřejnila britská média.

Podle dokumentů se zatím zdá, že pilot, který osudný let MH370 pilotoval, si na simulátoru dopředu zkoušel pád letadla do oceánu. I taková situace totiž je totiž na simulátoru možná. Vyšetřovatelé proto došli k závěru, že let nezmizel vlivem technických problémů či jiného selhání, nýbrž záměrně cílenou akcí pilota letounu.

 

Let s 294 lidmi na palubě zmizel z radarů v březnu roku 2014. Místo trasy z Kuala Lumpur do Pekingu zamířilo letadlo nad Indický oceán, kde jej radary zachytily naposled. Zdálo se, že jde o těžko vysvětlitelnou záhadu - trosky letadla se nikde neobjevovaly, záchranné operace, které jeho pozůstatky hledaly, nebyly dlouho k nalezení. Až po několika měsících se začaly objevovat předměty, které by letounu mohly patřit - stalo se tak letos v červnu, kdy trosky byly objeveny poblíž ostrova Madagaskar. Trosky, které vyplavilo moře ve stejné době u ostrova Réunion, byly rovněž prokazatelně z letu MH370.