François Hollande

François Hollande Zdroj: profimedia.cz

Téměř plešatá hlava státu má kadeřníka za čtvrt milionu měsíčně. François Hollande teď čelí kritice

Někdo by se mohl podivovat, že ten muž kadeřníka vůbec navštěvuje. Stěží si lze představit, že kadeřníka navštěvuje častěji než (dobře, přimhouříme oči) jednou za tři měsíce. Ale představy nás obyčejných lidí o vrcholných politicích jsou někdy až naivně zkreslené. Jako třeba teď. O kom je řeč? O francouzském prezidentovi Francoisi Hollandovi. Včera byla totiž zveřejněna astronomická částka, již platí svému kadeřníkovi.

Francouzský deník Le Canard Enchaîné včera zveřejnil vskutku podivuhodnou informaci. Na první pohled by se zdálo, že je to zdařilá novinářská kachna. Informaci se však podařilo deníku ověřit z prezidentské kanceláře, takže se budeme muset smířit s faktem, že existují i (téměř) plešaté hlavy (státu), které za svého kadeřníka platí i desetitisíce měsíčně. Nebo spíše statisíce - deník zveřejnil částku 10 tisíc eur měsíčně, což je zhruba čtvrt milionu korun.

Francouzský prezident Hollande se k sumě zatím nevyjádřil. Jeho mluvčí však novináře upozornil, že Hollandův předchůdce Nikolas Sarkozy utrácel průměrně o 20 procent více, a to zřejmě i bez kadeřníka. Reakce sociálních sítí na výši kadeřníkovy odměny na sebe nenechala dlouho čekat. Již nyní se můžete pobavit pohledem, jak by asi mohl účes francouzského prezidenta vypadat. kdyby měl vlasů poněkud víc: