Theresa May s manželem Philipem

Theresa May s manželem Philipem Zdroj: Profimedia.cz

S novou britskou premiérkou přichází také její manžel. Kdo je vlastně Philip May?

Kromě nové ministerské předsedkyně Spojeného království, Theresy Mayové, se do Downing Street bude stěhovat také její manžel Philip. Pár, který je spolu již šestatřicet let, je nyní terčem srovnávání s jinou populární dvojicí, Margaret Thatcherovou a jejím manželem Denisem. Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/politika/s-novou-britskou-premierkou-prichazi-take-jeji-manzel-kdo-je-vlastne-philip-may-1308083#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Padnoucí oblek, brýle a široký úsměv. To jsou hlavní poznávací znamení „prvního muže“ britského království. Philip May bude nyní se svou paní zažívat asi jejich nejdůležitější období života. Není však jen pouhou postavičkou, která by se schovávala ve stínu své ženy Theresy Mayové.

May se narodil v roce 1957 do rodiny učitelky francouzštiny a obchodníka s obuví. Své dospívání trávil na předměstí Liverpoolu, kde také absolvoval místní střední školu. Jeho život pak zásadně ovlivnila vysoká škola, na studia se vydal do Oxfordu, kde vystudoval moderní historii.

Během studií se rád zapojoval i do dalších aktivit, jeho největším úspěchem bylo patrně jmenování prezidentem studentského spolku Oxford Union. O prestiži sdružení svědčí fakt, že jeho členové byli ve stejnou dobu také budoucí členové parlamentu Dominic Grieve, Alan Duncan či David Willets. Mayovým nástupcem na pozici prezidenta byl Michael Crick, nyní významný britský novinář.

Celý text si přečtěte na webu E15 >>>