Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ČTK

Zeman vydal fatvu: Do pořadu Václava Moravce už nikdy nepůjdu, je to podvodník

Miloše Zemana rozčílil moderátor České televize Václav Moravec (oba muži se přitom velmi dobře znají a tykají si), řekl, že se chová jako „domovnice“ a že už nikdy nepůjde do jeho pořadu Otázky Václava Moravce. Prezidentovi se zejména nelíbí, jak moderátor minulou neděli diskutoval s premiérem Sobotkou o služebním zákoně.

Moravec tvrdil, že také Zeman měl ve své vládě politické náměstky, ale že teď je zásadně odmítá. Hlava státu to označila za lež.

„Jestliže novinář řekne, že prezident lže, a potom je usvědčen z nepravdy, tak je to buď podvodník, nebo amatér. Já jsem se rozhodl na to reagovat podobně jako Václav Klaus, který k Václavu Moravcovi nikdy nechodil. Já jsem mu dal dvě příležitosti a třetí mu už nedám,“ sdělil Zeman rádiu Frekvence 1.

Miloši Zemanovi nelze než připomenout, že on například lže o ruských vojácích na Ukrajině. Tvrdí, že tam nejsou. Přitom sám prezident Putin řekl, že si s Ukrajinou jeho země vyměnila vojáky-zajatce a ruská média často popisují pohřby vojáků, kteří na jihovýchodě Ukrajiny v posledních týdnech zahynuli.