Student agency

Student agency Zdroj: Profimedia.cz

Cestujete do zahraničí se Student Agency? Připravte si peněženky, zdražují!

Cestovní agentura Student Agency je bezpochyby největším českým autobusovým dopravcem. Cestujete s ní do zahraničí? Výlet vás bude stát víc. Jejich ceníky prošly každoroční úpravou.

Cestující si u Student Agency připlatí například na cestě do Francie, Švýcarska nebo Rakouska. "Jedná se o každoroční úpravy a revizi cen s ohledem na jednotlivé trasy, vývoj nákladů a tržního prostředí na dané trase a toho, jak se během roku tyto ukazatele vyvíjejí," řekla serveru iDnes.cz ředitelka autobusové dopravy Student Agency Ivana Kašická. Ceny se ovšem změnily u linek, které neprošly úpravou více než rok. Někdy se změnila cena pouze v eurech nebo v jiné zahraniční měně, ve které se jízdenky prodávají.

Stejné ceny zůstaly u linek do Velké Británie, Slovenska nebo Belgie a Nizozemí, kam Student Agency posílá nejvíce autobusů. Nové ceníky zveřejnila agentura na svých stránkách, platit začaly už tento týden. Nově byla také zavedena vnitrostátní linka v Německu pro Deutsche Bahn. Student Agency má celkem třináct linek, které posílá z Česka do zahraničí.

Zdražení jízdného se pohybuje v rozmezí od 50 do 150 korun. To platí například pro spoje do Rakouska, které podražily nejvíc. Flexibilní jízdenka z Brna do Vídně vás vyjde na 220 namísto původních 200 korun, zdražila tedy o desetinu. Na lince do Švýcarska si cestující připlatí padesát až sto korun.

Největším konkurentem v autobusové dopravě na mezinárodních linkách je cestovní agentura Eurolines, ta zatím zdražování jízdného v plánu nemá.