Karel Schwarzenberg / Vladimír Franz

Karel Schwarzenberg / Vladimír Franz Zdroj: Jan Ignác Říha / Ngyuen Phuong Thao

Schwarzenberg, nebo Franz? Rozhodněte ve finále velkého testu předvolební nálady

Ve včerejším hlasování na webu Reflex.cz získali významný náskok nad ostatními dva kandidáti: Karel Schwarzenberg a Vladimír Franz. Kterého z těchto dvou uchazečů o titul hlavy státu byste viděli na Hradě radši?


Historie se opakuje, i když tentokrát v opačném pořadí. Na začátku listopadu jsme na webu Reflex.cz uspořádali prezidentské volby "nanečisto". V úvodním i rozhodujícím kole čtenářského hlasování tehdy zvítězil Vladimír Franz. Porazil druhého favorita čtenářů Reflexu - Karla Schwarzenberga.

 

A zdá se, že na volebních preferencích našich čtenářů nic nezměnilo ani dění uplynulých dvou měsíců, včetně vyřazení dvou kandidátů Tomia Okamury a Vladimíra Dlouhého.

 

Z pondělního hlasování tak postupují do druhého kola velkého testu předvolební nálady ty samé osobnosti, Schwarzenberg se svými 43 procenty hlasů má ale tentokrát před Franzem (23 procent) výrazný náskok. Jenže pravidla dvoukolových voleb - a samozřejmě i anket - jsou neúprosná a hlasy jsou nepřenosné. Proto dnes budou Schwarzenberg i Franz bojovat o vaši "virtuální" přízeň bez jakéhokoliv zvýhodnění.



Za outsidera (nebo spíše outsiderku) včerejšího testu na Reflex.cz můžeme jednoznačně označit Janu Bobošíkovou, kterou podpořilo pouhé jedno procento hlasujících čtenářů. Franz a Schwarzenberg měli v anketě konkurenci jen v podobě Miloše Zemana - získal 13 procent hlasů.



Hlasování v anketě bylo ukončeno.

 

číslačísla|Reflex.cz