Jin a jang

Jin a jang Zdroj: Profimedia.cz

Jedli gastronauti Reflexu v souladu s čínským učením feng-šuej? Reflex se zeptal odbornice

Věřili byste, že se podle východního učení feng-šuej dá hodnotit i jídlo a stravovací návyky? Ověřili jsme si to na gastronautech Reflexu.

Východní učení feng-šuej o proudění pozitivní energie čchi si řada zasvěcených lidí spojí spíš s architekturou a výbavou interiérů. Podle ředitelky Evropské školy feng shui Radky Hozmanové se ale podle podle ní může člověk řídit i v kuchyni nebo restauraci.

 

Abychom se podívali na jídla gastronautů Reflexu ze skutečně netradičního úhlu, dali jsme odbornici na gastronomické feng-šuej k zhodnocení fotografie jejich obědů (samozřejmě doprovezené původními komentáři a popisy jednotlivých gastronautů).

 

Jak gastronauti Reflexu dopadli? Tereza Vandrovcová by například neměla zapomenout na "ochlazující" orestovaná semínka. František Ortmann by mohl "odlehčit" obědy lehkými presovanými saláty. Miroslav Tučka by měl omezit "ohnivé" typy příprav. Obědy Ivany Jelínkové byly příliš "vodnaté" a Jan Klinský je údajně typem jangové fyzické konstituce.

 

Podrobnější hodnocení jednotlivých účastníků projektu, který dnes končí, najdete pod následujícími odkazy:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Že vám není jasné, proč se do hodnocení jídla přimíchávají výrazy "ohnivé", "vzdušné" či "vodové"? Přečtěte si vysvětlující článek ředitelky Evropské školy feng shui: