Petr Fejk

Petr Fejk Zdroj: Stanislav Krupař

Petr Fejk píše lidem: Čtvrt mega je prd!

Ombudsman Českých drah Petr Fejk napsal veřejnosti otevřený dopis, v němž obhajuje svůj měsíční čtvrtmiliónový plat, myšleno bez odměn.

 

PerpleX FinálníPerpleX Finální|Reflex.cz

 

„Musím uznat, že mě nechutná kampaň proti mé osobě kvůli čtvrtmilionovému platu, který nyní za nic pobírám v ČD, zasáhla přímo u srdíčka. Cítím skoro stejný upřímný smutek, jako když nám v zoo při povodních uplaval lachtan Gaston. Vzpomínáte ještě na mé utrápené oči? Já ano: donesly mě až do New Yorku, do tamního Českého národního domu.

 

 

Tam se má úspěšná životní mise ve službě veřejnosti nějak zvrtla. Chtěl jsem toho tolik změnit, až jsem nezměnil vůbec NIC! Ze zoufalství jsem tehdy večer co večer procházel peepshow kolem Times Square a čekal, že mě před parlamentními volbami osloví renomované politické strany, nejradši módní a šetřivá TOP 09. Jenže ty jako by na mě úplně zapomněly! A přeci se jim nebudu vnucovat JÁ sám, jak by to vypadalo? Značka Fejk se nemusí lacině podbízet, v managementu jsem něco jako Ferrari. Ne nadarmo mi Američané říkali FAKE.

 

Byl jsem proto po návratu z New Yorku nějak bezprizorní. Až mi zavolal Vít Bárta, šéf VV, co jako není šéf VV. Nabídl mi, že pro mě zřídí post ombudsmana, když se nebudu na veřejnosti stydět za to, že je to od něj. Chvíli jsem tehdy přemýšlel, když mi ale na papírek napsal výši platu a pod stolem strčil fotku mé budoucí asistentky, přestal jsem přemýšlet. A taky jsem mu slíbil, že se nebudu stydět. A proč taky? Petr Žaluda, šéf ČD, bere DVAKRÁT tolik! A oba přitom děláme stejné HOVNO!

 

Vlastně ne. Já jsem ještě mnohem víc na očích, protože nikdo nechápe, co mám vlastně dělat, takže musím taky mnohem víc předstírat, že něco dělám. Třeba že jako vyřizuji stížnosti cestujících. Zrovna včera odpoledne, kdy už jsem měl dávno sedět doma, jsem řešil stížnost na WC ve vlaku, kde žádné WC není! Ha: umí si někdo představit, jak řešit stížnost na něco, co není? A co teprve cestovat vlaky ČD a ptát se obyčejných cestujících na spokojenost s ČD! Ha: umí si někdo představit, jací lidé jezdí s ČD? Sympatičtější typy potkáte i na konečné newyorského metra.

 

 

Jenže to Češi, a čeští novináři zvlášť, pořád nechtějí vidět. Mrzí mě, že tady u nás stále panuje typická česká závist, kdy méně úspěšní závidí těm více úspěšným, kteří se o něco upřímně snaží. I proto chci všem slušným lidem vzkázat: čtvrt miliónu korun měsíčně za NIC není moc. U nás v ČD je to tak akorát.“

 

Váš Petr Fejk, milovník zvířat a ČD