Jennifer Knapp Wilkinsonová

Jennifer Knapp Wilkinsonová Zdroj: Jennifer Knapp Wilkinsonová

Jennifer Knapp Wilkinsonová
Jennifer Knapp Wilkinsonová
Jennifer Knapp Wilkinsonová
Jennifer Knapp Wilkinsonová
4
Fotogalerie

Žena, které se vysmíval internet, promluvila. Postavila se trollům a popsala svůj vážný zdravotní stav

Zhruba před pěti lety se na internetu objevil obrázek obézní ženy, která padá z elektrického vozíku nedaleko obchodního regálu. Obrázek se stal synonymem pro absolutní vrchol lenosti tlustých Američanů a bavil celý internet. Až letos Jennifer Knapp Wilkinsonová promluvila o svých „patnácti minutách hanby“. Vozík nemá proto, že by byla líná, ale protože má vážné zdravotní potíže a útoky internetových trollů její stav ještě zhoršily.

Jennifer zdědila po rodičích nemoc páteře. Konkrétně jde o foraminální výhřez meziobratlové ploténky, který se může projevovat několika způsoby. U Jennifer se příznaky objevily kolem dvacátého roku života a postupně se zhoršily natolik, že jí chůze či dlouhé stání způsobují nesnesitelnou bolest. Kvůli tomu také začala přibírat na váze.

Video placeholde
VIDEO: Píseň, která si dělá legraci z "divnolidí" ve Wallmartu • YouTube.com

V pozdějším věku se u ní navíc objevily i duševní poruchy. Trpí těžkými depresemi a vyhýbavou poruchou osobnosti. To ji dohnalo k tomu, že začala své problémy řešit jídlem. Kombinace stravování ve fast foodech se sníženou pohyblivostí vedla k její obezitě. A obezita zase zhoršuje stav její páteře.

Příběh, který vedl k její „slávě“ na internetu, se odehrál v roce 2012 v nákupním domě Wallmart, ve kterém mohou lidé používat k přepravě elektrické vozíky. Jennifer se natahovala pro karton plechovek limonády, které pije její manžel. Neodhadla však vzdálenost, vozík se zakymácel a ona spadla. Když ležela na zemi, uslyšela smích několika školaček a záblesk fotoaparátu. Podle svých slov tomu však nevěnovala pozornost, byla na posměšky od okolí zvyklá.

O pár dní později ale její fotka zaplavila internet. Nejprve se objevila na stránce People of Wallmart, kam lidé umisťují podivně vypadající individua z tohoto obchodního řetězce. Pak začala kolovat po nejrůznějších webech a lidé si k ní připisovali smyšlené příběhy. Jennifer to hluboce zasáhlo, a dokonce to u ní vyvolalo posttraumatickou stresovou poruchu. O těchto událostech a svém zdravotním stavu dokázala promluvit až po pěti letech.

A proč o svém příběhu vůbec promluvila? Chtěla se postavit všem internetovým trollům. Dokázat, jak je důležité znát i u vtipných fotek kontext a že i obézní lidé jsou lidé a je potřeba se k nim tak chovat, protože nikdy nevíme, zda za jejich zdravotní stav může opravdu lenost, či je to mnohem vážnější.