Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Profimedia

40 procent lidí někdy odloží sex, když jim zazvoní mobil

Zhruba dvě pětiny lidí někdy odložily sex kvůli chytrým telefonům či tabletům, nebo naopak sexuální aktivitu uspíšily, aby mohly jít zase odpovídat na zprávy. Vyplývá to z průzkumu Durhamského Centra pro sex, Gender a sexualitu financovaného firmou Durex.

Více než třetina zpovídaných párů se přiznala k tomu, že přerušila sex, aby mohla vzít telefon. "Někdy jsme spolu v posteli, já sjíždím Facebook a on si zase surfuje na nějaké sportovní aplikaci. Dobře si uvědomujeme, že doslova sedíme spolu v jedné posteli, a přitom žijeme v jiných světech," uvedla jedna respondentka.

Podle vedoucí oddělení pro globální marketing značky Durex Ukonwy Ojové hraje technologie ústřední roli v osobních životech a vztazích a proto se firma rozhodla prozkoumat, jak může být pozitivně využita.

"Zjistilo se, že nejjednodušší odpověď je ta nejúčinnější. Po hodinách konzultací nespočtu odborníků, výzkumech na akademické půdě a nekonečných kvalitativních rozhovorech se ukázalo, že řešení je jednoduché, a sice že milostný život nastartuje zejména to, když se v ložnici technologie vypne," podotkla.

Zhruba dvě třetiny respondentů přiznaly, že někomu poslaly flirtující zprávu nebo SMS se sexuálním podtextem, více než třetina někdy poslala sexuální fotografii.