Angelina Jolie a Brad Pitt

Angelina Jolie a Brad Pitt Zdroj: profimedia.cz

Svatby, rozvody a narozené děti celebrit v roce 2014

Jen čas na bilancování. Podívejte se na výběr sňatků, rozvodů a narozených dětí známých lidí v České republice i ve světě v roce 2014:

ČESKO

Svatby:

18. března - Fotograf Jan Saudek (78) si na českém velvyslanectví v Pekingu vzal svoji dlouholetou přítelkyni a matku svých dvou dětí, novinářku Pavlínu Hodkovou (33).

31. května - Fotbalový reprezentant Tomáš Rosický (33) se v Praze oženil se svojí dlouholetou přítelkyní a matkou jejich ročního syna Radkou Kocurovou (33).

Červen - Hokejový brankář Michal Neuvirth (26) se na hradě Střekov oženil s přítelkyní Monikou.

27. června - Zpěvačka Marta Jandová (40) se v Třebotově u Prahy podruhé vdala, jejím manželem se stal lékař Miroslav Verner (36), s kterým má dceru Marii.

28. června - Operní pěvkyně Andrea Kalivodová (36) si v pražském kostele sv. Tomáše na Malé Straně vzala podnikatele Radka Tögela (43).

21. července - Cyklista Zdeněk Štybar (28) se na zámku nedaleko Mladé Boleslavi oženil s belgickou přítelkyní Ine; v říjnu měli druhou část svatby v Belgii.

2. srpna - Hokejový útočník David Krejčí (28) se na hradě Šternberk oženil se svojí americkou přítelkyní Naomi.

6. září - Výškař Jaroslav Bába (30) se podle deníku Právo oženil.

27. září - Podle deníku Blesk si modelka Romana Pavelková (30) vzala dlouholetého přítele Milana Čížka (37).

24. října - Europoslanec a předseda Strany svobodných občanů Petr Mach (39) se na zámku v Dobříši oženil s (o 16 let mladší) novinářkou Andreou Holopovou.

Rozvody:

Leden - Kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář se rozvedl s manželkou Kamilou.

23. ledna - Deník Blesk napsal, že manželství hokejisty a bývalého politika Jiřího Šlégra a Kateřiny Šlégrové bylo rozvedeno.

12. února - Tenistka Klára Zakopalová se rozvedla s bývalým fotbalistou Janem Zakopalem. Tenistka se vrátila k dívčímu příjmení Koukalová.

26. února - Podle deníku Metro se rozpadlo dvacetileté manželství herců Vandy Hybnerové a Saši Rašilova. Deník Blesk v únoru napsal, že právě probíhá rozvod.

24. června - Lidové noviny napsaly, že za odchodem Karola Sidona z funkce vrchního pražského rabína stojí jeho třetí rozvod a nová známost. Sidona podle listu přijel do Prahy rozvést rabínský soud z Izraele. Magazínu MfD v červenci Sidon řekl, že má "potíže v manželství, které je třeba vyřešit rozvodem".

11. července - Podle deníku Právo rozvodem skončilo manželství reprezentantů v atletice překážkáře Petra Svobody a tyčkařky Jiřiny Svobodové, která se vrátila k dívčímu jménu Ptáčníková.

Děti:

22. ledna - Modelka, vicemiss 2008 Hana Svobodová porodila syna Sebastiana. Otcem je podnikatel Tomáš Horáček.

23. ledna - Zpěvák Vlasta Horváth se stal podruhé otcem. Jeho manželka Markéta porodila dceru Alžbětu.

4. února - Markétě Kromatové, manželce dvojnásobného mistra světa formule 1 Miky Häkkinena, se ve francouzském Nice narodila dvojčata - dcera Lynn Maria a syn Daniel Pauli.

16. února - Zatímco běžec na lyžích Martin Jakš bojoval na olympijských hrách v Soči ve štafetě, stal se podruhé otcem. Jeho žena Helena porodila jejich druhou dceru Dorotku.

5. března - Herečka Michaela Badinková přivedla na svět svou druhou dceru Emílii. Otcem je její partner Jan Teplý ml.

8. března - Fotbalový stoper Mario Holek se stal otcem, jeho partnerka porodila syna Maria.

30. března - Herečka Jana Stryková v pražské porodnici v Podolí porodila syna Jáchyma. Otcem je její partner zvukař Matěj Matuška, vnuk zpěváka Waldemara Matušky.

5. května - Cyklista Roman Kreuziger se stal otcem. Jeho žena Michaela porodila dceru, která dostala jméno Viktorka.

11. června - Fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie a jeho partnerka Leona přivedli na svět syna, který dostal jméno Noe.

20. června - Olympijská medailistka ve střelbě ze sportovní pistole Lenka Marušková se stala matkou; porodila syna, kterému s manželem dali jméno Vojtěch.

21. června - Pěvkyně Magdaléna Kožená porodila svého třetího potomka - ke dvěma synům přibyla dcera Anežka.

25. června - Televizní moderátorka Lucie Borhyová porodila svého druhého potomka, dceru Lindu. Otcem je sportovní redaktor Michal Hrdlička.

10. srpna - Herecká rodina Igor Bareš a Antonie Talacková se rozrostla, k dceři Antonii přibyl syn Alois.

24. srpna - Zpěvačka Tereza Černochová porodila dceru Lauru.

2. září - Manželka fotbalisty Petra Jiráčka Linda porodila syna.

26. září - Fotbalista Jakub Řezníček se stal otcem dcery Vanesy.

17. října - Modelka Lucie Hadašová, manželka hokejisty Jaroslava Bednáře, porodila druhé dítě, dceru Vanesu.

31. října - Operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová porodila první dítě - syna Adriana.

4. listopadu - Fotbalista Lukáš Hejda se stal otcem, jeho manželka Veronika porodila dceru Julii.

20. prosince - Deník Blesk napsal, že modelka Diana Kobzanová, partnerka hokejisty Michaela Frolíka, porodila před několika dny dceru Elenu.

SVĚT

Svatby:

12. ledna - Kanadská herečka Pamela Andersonová oznámila, že se počtvrté vdala a jejím staronovým partnerem se stal její bývalý manžel, filmový producent Rick Salomon.

21. března - Nevidomý italský tenorista Andrea Bocelli se v 55 letech podruhé oženil. V livornském klášteře Montenero si vzal svoji dlouholetou partnerku a manažerku Veroniku Bertiovou.

24. dubna - Jednapadesátiletá herečka Jodie Fosterová poprvé v životě uzavřela manželství. Po sotva roční známosti vzala svou přítelkyni, fotografku a herečku Alexandru Hedisonovou.

24. května - Americký rapper Kanye West (36) si vzal „celebritu z povolání“ Kim Kardashianovou (33).

10. července - Čtyři dny po triumfu ve Wimbledonu a návratu do čela světového žebříčku se srbský tenista Novak Djokovič oženil. Na pronajatém a pečlivě střeženém ostrůvku Sveti Stefan v Černé Hoře si vzal dlouholetou přítelkyni Jelenu Rističovou.

11. července - Německý jezdec mistrovství světa formule 1 Nico Rosberg si v Monte Carlu vzal za manželku svou dlouholetou přítelkyni Vivian Siboldovou.

2. srpna - Bývalá hvězda lyžařských svahů Švédka Anja Pärsonová (33) se ve městě Umea, kde žijí a vychovávají syna, provdala za dlouholetou přítelkyni Filippu Radinovou.

- Opora týmu basketbalové NBA San Antonio Tony Parker se v Texasu oženil se svou krajankou a novinářkou Axelle Francineovou.

23. srpna - Američtí herci Angelina Jolie (39) a Brad Pitt (50) uzavřeli ve Francii sňatek. Zasnoubili se již v dubnu 2012.

27. září - Americký herec George Clooney (53) se v italských Benátkách oženil s britskou právničkou libanonského původu Amal Alamuddinovou (36).

1. října - Americká herečka Scarlett Johanssonová se tajně provdala za svého snoubence, bývalého francouzského novináře Romaina Dauriaka. Manželé svatbu oznámili 2. prosince.

15. prosince - Tenistka Martina Navrátilová si v New Yorku vzala svou dlouholetou partnerku Julii Lemigovovou, kterou veřejně požádala o ruku v září při US Open.

21. prosince - Britský zpěvák Elton John uzavřel sňatek se svým partnerem Davidem Furnishem poté, co přesně před devíti lety vstoupili do registrovaného partnerství.

Rozvody:

19. února - Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi (77) se rozvedl se svou druhou manželkou, 57letou Veronikou Lariovou.

26. března - Americká herečka Gwyneth Paltrowová (41) a frontman britské kapely Coldplay Chris Martin (37) oznámili, že po více než deseti letech manželství přistupují k odluce.

2. dubna - Ruský prezident Vladimir Putin formálním rozvodem dokončil rozluku s manželkou Ljudmilou, s níž nežil už několik let.

21. května - Kapitán italské fotbalové reprezentace Gianluigi Buffon (36) potvrdil rozpad svého manželství se českou modelkou Alenou Šeredovou (36).

23. prosince - Americký filmový režisér Tim Burton (56) a britská herečka Helena Bonham Carterová (48) se po 13 letech rozešli. Pár má dvě děti, nebyl ale nikdy formálně sezdán.

Děti:

3. ledna - Kapitán španělských fotbalových mistrů světa a Evropy Iker Casillas (32) se stal otcem. Brankář Realu Madrid oznámil, že jeho přítelkyně Sara Carbonerová přivedla na svět syna Martina.

12. ledna - Čtyřnásobný mistr světa formule 1 Sebastian Vettel (26) se dočkal vytouženého potomka. O rok mladší přítelkyně Hanna mu porodila dceru.

17. ledna - Vnučka královny Alžběty II. Zara Tindallová porodila dceru. Otcem dítěte je hráč rugby Mike Tindall.

9. února - Legendární basketbalista Michael Jordan se stal počtvrté otcem, jeho žena Yvette porodila dvojčata. Holčičky dostaly jména Victoria a Ysabel.

21. února - Švédský královský dvůr oznámil, že jedenatřicetiletá švédská princezna Madeleine porodila holčičku.

7. března - Manželka afghánského prezidenta Hamída Karzáího porodila v Indii holčičku. Je to třetí dítě afghánského prezidentského páru.

29. dubna - Bývalá třetí hráčka světového tenisového žebříčku Ruska Jelena Dementěvová porodila dceru Veroniku, jejímž otcem je hokejista Maxim Afinogenov.

6. května - Rodina švýcarského tenisty Rogera Federera a bývalé aktivní hráčky Mirky se rozrostla znovu o dvojčata, tentokrát o chlapce Lea a Lennyho.

5. června - Brazilský fotbalista Oscar se stal otcem - jeho manželka Ludy porodila dceru Júlii.

17. června - Ruský oštěpař Dmitrij Tarabin závodil na Zlaté tretře v Ostravě jako čerstvý otec dvojčat. Jeho manželka Maria Abakumovová, mistryně světa z roku 2011, porodila dcery, kterým atletický pár dal jména Kira a Milana.

28. června - Světová rekordmanka a několikanásobná olympijská vítězka a světová šampionka ve skoku o tyči Jelena Isinbajevová porodila dceru.

4. září - Americká herečka Scarlett Johanssonová oznámila, že přivedla na svět své první dítě. Holčičku Rose má s bývalým francouzským novinářem Romainem Dauriacem, kterého si v říjnu tajně vzala.

30. září - Herečka Mila Kunis (31) porodila holčičku herci Ashtonu Kutcherovi (36).

21. října - Tenista Novak Djokovič se stal poprvé otcem. Jeho manželka Jelena mu porodila v Nice syna Stefana.

27. října - Manželka Robbieho Williamse (40) Ayda Fieldová porodila zpěvákovi druhé dítě, chlapce.

28. října - Hvězda basketbalové NBA LeBron James (29) oznámil, že mu manželka Savannah porodila dceru Zhuri, která je třetím potomkem páru.

5. listopadu - Herec Robert Downey Jr. (49) a jeho manželka Susan (40) oznámili, že se jim narodila dcera. Mají spolu již syna.

10. prosince - Monackému knížecímu páru, šestapadesátiletému Albertu II. a o dvacet let mladší bývalé reprezentantce Jihoafrické republiky v plavání Charlene Wittstockové, se narodila dvojčata. Dívka dostala jméno Gabriella Therese Marie a chlapec Jacques Honoré Rainier.