Barack Obama

Barack Obama Zdroj: Profimedia.cz

Nejsledovanějším politikem na Twitteru je Obama, druhý je papež František. Evropané zaostávají

Zdaleka nejvíce sledujících na síti Twitter má ze světových politiků americký prezident Barack Obama. Je jich 43,7 milionů. Podle studie Twiplomacy, která byla zveřejněna ve středu, je na druhém místě papež František s 14,1 miliony followers. Jenže evropští politici, nemluvě o českých, v této oblasti výrazně zaostávají.

Za Obamou a Františkem se totiž nachází na třetím místě indonéský prezident Susilo Bambang Yudhoyono (5 milionů), pak je účet amerického Bílého domu, pátý je nový indický premiér Nárendra Módí (necelých 5 milionů) a pak dva turečtí politici (tam je Twitter nesmírně populární): prezident Abdullah Gül (4,6 milionu) a premiér Recep Tayyip Erdoğan (4,3 milionu).

Na osmém místě najdeme krásnou jordánskou královnu Raniju a na desátém argentinskou prezidentku Cristinu Fernández de Kirchner.

Z evropských účtů je na 13. místě (2,7 milionů sledovatelů) úřad britského ministerského předsedy, na 15. místě je potom ruský premiér Dmitrij Medveděv. Italský šéf kabinetu Matteo Renzi je šestadvacátý (1,1 milionu), Brit David Cameron čtyřiatřicátý a francouzský prezident Hollande osmatřicátý (648 tisíc followers).

Je tedy vidět, že Twitter není v Evropě tak populární jako jinde ve světě.