Justin Bieber

Justin Bieber Zdroj: EPA

Petice vyzývá k deportaci zpěváka Justina Biebera z USA, Bílý dům to odmítl řešit

Jedna z největších hvězd světové pop music, zpěvák Justin Bieber (20), čelí petici, která vyzývá americké úřady, aby ho deportovaly z USA, protože porušuje zákony a není dobrý vzorem pro mládež. Bieber je totiž Kanaďan a žije ve Spojených státech na vízum. Někdejší „zlatý hoch“ se prý proměnil ve „zlého chlapce“.

Americká média se v posledních dnech podrobně rozepisují o této kauze a slavný Justin Bieber je vděčným terčem. Sám zájem o svoji osobu navíc přiživuje tím, že se neustále fotí na sociálních sítích a uměle vyvolává kontroverze.

Petice za jeho vyhoštění nakonec dorazila až do Bílého domu, ale ten se podle webu Huffington Post odmítl touto věcí zabývat a odkázal petičníky na orgány jednotlivých států a místní samosprávní úřady. Autoři petice sázeli i na to, že podle některých průzkumů většina Američanů reaguje na chování Biebera skutečně negativně.

23. ledna byl Bieber zatčen v Miami Beach na Floridě, protože řídil auto pod vlivem alkoholu. Následné vyšetření pak zjistilo, že měl v krvi i stopy po THC, kterou obsahuje marihuana. Podle policie měl ale Justin Bieber v krvi jen velmi malé množství alkoholu, které by odpovídalo jedné skleničce. Ovšem i tak porušil floridské zákony a 5. května jej čeká soud.

Bieber je držitelem amerického víza O-1, které dostávají „jedinci s mimořádnou schopností“ v oblasti umění. K přehodnocení víza vede násilný trestný čin nebo trest odnětí svobody delší než jeden rok. Nic z toho by se zpěváka ale nemělo týkat a podle odborníků mu proto zrušení víza a následná deportace nehrozí.