bojovnice

bojovnice Zdroj: Facebook

Chytřejší a úspěšnější díky józe: Buďte bojovníkem

Jste málo chváleni? Musíte pořád s někým bojovat a máte pocit, že prohráváte? Byznysmeni občas měří svou sílu počtem svých nepřátel. Těch mívají hodně. Pro nás ostatní většinou platí – většinu lidí naprosto nezajímáme.

Pokud o nás má někdo naopak zájem, bude to proto, že z důvodů, které možná ani netušíme, je naše konání důležité pro něho samotného. Takový člověk nám začne i lichotit. Lichotky si vychutnejte, ale nepodléhejte jim.

Život je boj. Lidé, co vás chtějí ovládat, ve vás vyvolávají strach. Jak se ale zbavit strachu z nadřízeného, protivníka a podobných naháněčů hrůzy?

Někomu pomáhá představit si dotyčného zcela nahého. Má rada zní – načerpejte sílu v sobě, v pozici Bojovníka. Dodá vám sebedůvěru, zpevní vaše tělo i schopnost soustředění se. Zvětšuje kapacitu plic, pumpuje do vás energii.

Rozkročte se pořádně, tak, aby mezi vašima nohama byl více než metr, měly by spolu svírat pravý úhel, což zkontrolujeme třeba pohledem do zrcadla. Ruce dejte v bok. Vytočte pravou nohu o devadesát stupňů doprava, pokrčte ji v kolenou, váš trup se otáčí doprava též, levý kyčel suňte dopředu, levé chodidlo otáčíte jen mírně. Celá ploska levé nohy by měly zůstat na podlaze, pokud to nejde, zvedněte si patu. Ruce jsou v bok, nebo si spojte dlaně nad hlavou, což je náročnější varianta.Pohledem dáváte najevo – mě nepřemůže nikdo a nic. Pak totéž zopakujte na druhou stranu, s pokrčenou levou nohou.

Pokud vydržíte v Bojovníkovi více než půl minuty, vydržíte více, než tušíte.

Dita Fuchsova (www.vybalancovane.cz) je lektorkou komunikace a trenérkou jógy. Rozšířené praktické rady jak zlepšit své softskills najdete v jejích audioknížkách Vybalancovaně (příručka pro muže) a Ženin nejlepší přítel (rádce pro ženy).