Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock Zdroj: youtube.com

Podívejte, jak nenápadně se Alfred Hitchcock objevoval v malých rolích ve svých filmech

Říká se mu mistr napětí nebo mistr hororu. Alfred Hitchcock byl ale také mistrem cameo rolí, které sám sobě uděloval ve svých filmech.

 

Cameo je v překladu účinkování známé tváře v nepoměrně malé roli ve filmu. Je to taková filmařská hra, kterou s námi jako s diváky režiséři hrají a částo nechávají ve svých snímcích objevovat své kamarády herce v roličkách taxikářů, řidičů, kolemjdoucích a jiných různých náhodně se objevujících lidí, kteří na vývoj a děj filmu nemají vliv.

 

Režisér Alfred Hitchcock kašlal na kamarády a tyto cameo role uděloval sám sobě. Z 52 velkých filmů, které natočil, se objevil v 32 z nich v malé cameo roličce. Divácí a fanoušci jeho filmů o tom dobře věděli a z hledání Hitchcocka na plátně se stala jejich oblíbená sportovní disciplína.

 

V roce 1966 ke svým roličkám řekl Hitchcock tohle: „Vždycky svým výstupům dávám nějakou malou pointu a na plátně se snažím objevit co nejdřív to jde, protože nechci narušovat zápletku a nechci aby to vypadalo, že moje postava je jakkoliv významná.“

 

Zde je vtipný sestřih všech Hitchcockových minivýstupů v jeho filmech. Často bylo pro diváky opravdu složité jej poznat.