Video placeholde

Quidův palec: Nejdřív cestování, pak apokalypsa

Pravidelné týdenní hodnocení nových youtuberských přírůstků je zase tady. A cože Quida nejvíc upoutalo tentokrát? Dvě na první pohled dost nesourodá témata: cestovaní a apokalypsa.

 Bezkonkurenčně nejčilejším cestovatelem se zdá být Gogoman. Během jednoho týdne zvládl navštívit Berlín i Polsko. Na prvním místě (nejenom) nakupoval, na druhém se (nejenom) bavil polštinou. A kromě toho se prostřednictvím agitačního videa snažil co největší počet Slováků doprovodit k volebním urnám.

Ve znamení nákupní horečky se neslo také, zcela logicky a nepřekvapivě, video Shopaholic Nicol. Stylově se její lov hadrů odehrával v nákupní Mekce – New Yorku.

O praktické rady na cesty, hlavně ty nízkorozpočtové, se podělil Martin. Důkazem, že není jen mistr teorie, ale i praxe, budiž jeho video z Barcelony. Hodit se můžou i nápady Weefs na to, co dělat na letišti, když se vám náhodou „poštěstí“ ztvrdnout tam desítky hodin.

To, co všechny cesty končí, je apokalypsa. Kdo by ji případně přežil? A kdo si to jenom myslí? Nad tím dumal Martin Rota. A nebyl sám. Podobné, jen ještě propracovanější úvahy předestírá i TV Twixx. Vychází při tom z hypotézy, že apokalypsu by přežilo 100 lidí. Jak by byli namíchaní? Kolik procent z nich by byli Afričané, kolik Asiaté a jaké procento Evropané? Kolik by mezi nimi bylo pracháčů a kdo by naopak umíral hlady? Závěry jsou docela zajímavé. Až tak, že si zasloužily Quidův palec nahoru.

Všechna videa: