MC Fetka: Diss Řezník

MC Fetka: Diss Řezník Zdroj: Archív

Exkluzivní videoklip MC Fetky: Diss Řezník

Vážení čtenáři serveru Reflex.cz se na Silvestra 2013 stanou svědky dlouho očekávaného uměleckého počinu. Jiří X. Doležal, doposud známý spíše jako Mediální mrdka 2005, vstupuje na prkna, která znamenají rap.

Známý horrorcore trapper (trapný rapper) Řezník, který ještě svým divákům nikdy neukázal ksicht, přišel před několika lety s rapem na mou adresu. Dílko se jmenuje Diss jxd a text je srovnatelný s Kollárovou Slávy dcerou. Například verše „Jiří X. má hluboko v kundě fix“ by povinně měly být v každé učebnici češtiny.

Když na podzim 2010 Řezník svůj klip publikoval na netu, nereagoval jsem - debilit je Internet plný a není proč se kvůli tomu rozčilovat. Pak ale čas trhnul oponou a Řezníka pro hrubost vyloučili ze soutěže Zlatý slavík. Velmi se mne to dotklo, protože jsem si myslel, že ocenění tradičně udělované Karlovi Gottovi letos přebere někdo mladší a progresivnější - právě Řezník. Nestalo se, zato jsme se dozvěděli, že hloupost a hrubost do Zlatého slavíka nepatří.

Perzekuovaných umělců je třeba se zastat. Proto jsem okamžitě po slavičím skandálu sepsal text mé rapové prvotiny, a s teamem Pavel Slayer Poslušný (režie, kamera, hudba) a Pavel Horny Hofman (produkce) jsme natočili klip na revanš zase proti řezníkovi.

Video placeholde
MC Fetka: Diss Řezník • Reflex.cz

Klip bude k vidění na www.reflex.cz. Jeho premiéra byla stanovana na Silvestra 2013 ve 10.00 (v jiný termín by byl text klipu nepublikovatelný) a já jsem přesvědčen, že tento pozdní začátek mé pěvecké kariéry nenechá ani jedno oko suché. Nechci se příliš chlubit svým textem, ale například mé verše „že si kouřil Slávika tak by si chtěl Slavíka“ by se měly stát maturitní otázkou z českého jazyka. Takže přejeme dobrou zábavu, a v případě zájmu o živý koncert JXD piště na adresu redakce.