napistejim

napistejim Zdroj: napistejim.cz

Nepište Bémovi, Bendovi ani Zaorálkovi; stejně vám neodpoví

Iniciativa Napištejim.cz funguje zatím něco přes měsíc – a přesto už bylo jejím prostřednictvím adresováno politikům přes 2000 zpráv. Je to fajn nápad a fajn akce. Polikům se psát má.

 

Ne všechny e-maily zmíněné akce se dočkaly odpovědi; shrnující zpráva projektu ale hovoří o čtyřiceti procentech e-mailů, na které jejich pisatelům politikové odpověděli. Zásadní je, že politikům jsou e-maily doručeny, protože politiky by člověk rozhodně neměl nechat klidně spát.

 

 

Nejvíc pošty zatím přes stránky napistejim.cz dorazilo Karlovi Schwarzenbergovi a Miroslavu Kalouskovi z TOP09 a Radkovi Johnovi z Věcí veřejných, v těsném závěsu se za nimi drží Vít Bárta (VV), Karolína Peake (VV) a Marek „Náhubek“ Benda (ODS). Nejvíce dotazů se za první měsíc projektu týkalo novely loterijního zákona, korupce, daní, reforem a toho, jak dotazovaní vykonávají svou práci.

 

 

 

Pozoruhodná statistika se týká těch z oslovených politiků, kteří se na zaslané maily neobtěžovali ve lhůtě odpovědět: Karolína Peake (VV), Marek Benda (ODS), Lubomír Zaorálek (ČSSD), Pavel Bém (ODS), Petr Nečas (ODS). Tak těmhle určitě „nepište“.