Paroubek Karibik

Paroubek Karibik Zdroj: Reflex.cz

Paroubkova svatá válka. Po nenávistných blozích chystá Kočkoviny

Jiří Paroubek se nudí, a proto se rozhodl nás ztrestat – tentokrát literárně. Minulý týden zavalil web nenávistnými blogy, na ty příští chystá Kočkoviny Bohumíra Ďurička. A to není zdaleka vše.

 

Expremiérův duševní stav popsal celkem správně na víkendové krajské konferenci ČSSD v Jirkově bývalý poslanec ČSSD, když řekl, že se „zbláznil“. A to jsme mluvili pouze o Paroubkových patetických blozích na podporu ústeckého kmotra Petra Bendy, jenž na sjezdu radši sám padl, než aby jej naštvaní delegáti museli ze sálu vynést nohama napřed; o rozborech daňových přiznání Víta Bárty či hospodářských výsledcích ABL nepadlo ani slovo!

 

 

Což Paroubkovi, jenž celému národu vyhlásil literární džihád, nestačilo. Sotva se Benda stal bývalým šéfem ústecké ČSSD, napsal jeho velký učitel, že se znovu stěhuje do jeho teplického domu, snad aby si žal z politického pádu užívali spolu. A tentokrát dokonce natrvalo, nejen naoko do voleb jako vloni na jaře!

 

Málokdy se členové nějaké politické strany tolik obávají o duševní zdraví svého expředsedy jako nyní mnozí v ČSSD o to Paroubkovo. Dokonce i bývalí republikáni stále považují Miroslava Sládka za v podstatě normálního.

 

A bude hůř! Na nadcházející dny Paroubek chystá lahůdku – údajný román Kočkoviny z prostředí ČSSD z pera Bohumíra Ďurička, vraha jeho kamaráda Václava Kočky mladšího. Bude to literární bomba: autor, sedící toho času ve vězení, měl totiž dostat zaplaceno za nepublikování díla! Paroubka údajně neukazuje ze správného úhlu - podobně jako kdysi hanbaté fotky z chaty; trochu moc něčeho tady a tam.

 

 

Jelikož knihu zatím nikdo neviděl, je těžké odhadnout, jestli literárně klesne i pod brakovou úroveň holčičích vlhkých fantazií Petry Paroubkové, jež ze sebe s bezelstným nadšením sobě vlastním udělala hotové neštěstí, dost pravděpodobně na dva životy; můj odhad je, že ne. A pokud náhodou ano, děje se Ďuričkovi ve vězení něco hodně zlého a příslušné orgány by měly jednat.

 

Což mě celé vede k velmi kacířské myšlence: možná bychom měli Paroubkovi, jenž mimo blogy navíc simultánně pracuje na dvou politologických opusech, znovu dopřát pocit moci - jinak nás totiž zničí literárně. Co třeba imitace vládního sekretariátu s veškerým hvězdným personálem včetně Petra Dimuna a Jaroslava Tvrdíka, samozřejmě pod dohledem odborníků? Dokonce mě napadá jisté místo na Praze 8….