Olivie Brabcová

Olivie Brabcová Zdroj: Roman Černý

Piráti jdou do boje

Kandidátka České pirátské strany, studentka Olivie Brabcová (24) rozčeřila těsně před volbami nudu politických debat. Kampaň vrcholila a v novinách se najednou objevily její ,lolitkovské‘ akty. „Myslela jsem si, že to budou řešit jen v bulváru. Ale ty moje akty prý vyšly i v Parlamentních listech,“ řekla nám v rozhovoru.

Ve chvíli, kdy jiní kandidáti jiných politických stran asi někde na poslední chvíli a z posledních sil slibovali, hřímali a doufali, že se do povědomí veřejnosti prolnou alespoň z malé části tak jako ona, seděla s námi v kavárně. Pokuřovala a analyzovala možnou povolební situaci.

 

Jak tyhle volby dopadnou ?

Myslela jsem si dlouho, že to vyhraje ČSSD, ale teď se mi zdá, že spíš ODS. Na co bych si ale vsadila, je pat. Sto sto.

 

A co bude potom ?

Nevidím v zásadě žádné katastrofické scénáře. Doufám, že do pěti let přejde ekonomická krize a celé se to uklidní.

 

Kde budou piráti sledovat volební výsledky, máte volební štáb?

Myslíte, jako kde se budou dívat na televizi, jak to dopadlo? Víte , že nevím? Musím jim zavolat, měla jsem toho teď moc ve škole. Ale určitě bychom někam měli vyrazit.

 

A pak se Olivie, kandidátka strany s číslem 23, vypravila do ateliéru fotografa Romana Černého a s nadšením se převlékla za pirátku. Za zvuků muziky pak vznikaly fotky. Už žádná Lolita, ale Punk. Spolu s rozhovorem s nahatou dívkou z Parlamentních listů je vydáme v Reflexu č. 22 (vychází 3. 6. 2010).

 

Video placeholde
Olivie Brabcová - focení • Reflex.cz