Pokus o falšování voleb Reflexu

Pokus o falšování voleb Reflexu Zdroj: Štěpán Mareš

Vzkaz do Lidového domu: Tudy ne, soudruzi!

Naše redakce umístila na svoji webovou stránku programy politických stran a otázku, koho by její návštěvníci volili. Do minulého týdne vše probíhalo očekávaně, v čele se držela TOP 09, za ní v závěsu ODS a Věci veřejné.

Celkové pořadí včetně procent hlasů bylo tedy následující:

 

  1. TOP 09 – 27%
  2. ODS - 20%
  3. Věci veřejné - 14%
  4. Zelení – 10%
  5. Česká pirátská strana – 6%
  6. ČSSD – 4%
  7. Ježíš je pán – 3%
  8. SPO Zemanovci – 2%
  9. KSČM – 1%

 

Falsovani voleb reflexuFalsovani voleb reflexu|Reflex.cz

 

V pondělí však bylo všechno jinak. Pořadí se přesypalo a do čela pomyslného peletonu se naráz vyšvihla ČSSD s 27 procenty. Protože jsme si vědomi inteligence našich čtenářů i návštěvníků webu, připadal nám raketový vzestup strany Jiřího Paroubka podezřelý. A podezření se změnilo v jistotu – naši počítačoví experti zjistili, že o víkendu během chvíle přišlo sedm tisíc hlasů pro ČSSD z jednoho počítače. Co z toho vyplývá?

 

-       Že Lidovým domem najatí a placení internetoví „hlasovači“ pracují i o víkendu. (O sobotách a nedělích asi dostávají příplatek.)

 

-       Že diamantové mozky Lidového domu přemýšlejí v bizarních myšlenkových schématech: Když jim tu anketu zfalšujeme a návštěvníci uvidí, že vedeme, přidají se a budou nás v květnu ve volbách volit.

 

-       Že strana, která chce vládnout, má hrozný strach. Bojí se třeba studentů, tak jim zakazuje nanečisto volit, bojí se našich svobodymilovných čtenářů a tak se upoceně snaží manipulovat jejich hlasy.

 

-       Že člověk, který za peníze (nedejbože zadarmo) pošle sedm tisíc hlasů Paroubkově straně (úmyslně nepíšu sociální demokracii), je slovy spisovatele Karla Pecky hrbatá duše.

 

-       Že v Lidovém domě možná někdo chtěl výsledky voleb na webové stránce Reflexu vytisknout a přidat k dalším cinknutým předvolebním průzkumům, kterými Paroubek šavluje politickým protivníkům v předvolebních politických diskusích před očima.

 

-       Že lidé, kteří obviňují své oponenty z nacistických metod, neváhají použít úplně stejných.

 

 

Takže pane Tvrdíku a spol., cinknuté hlasy jsme vám odečetli, a máte tedy v anketě znovu svá pěkná čtyři procenta.

A ještě jednou, a odečteme vám i hlasy poctivě nabyté.